Svenska Cykelförbundet

Anna Beck levererade ett säkert VM-guld i tempo

Dela

Sverige har fått en guldmedalj i årets samlade cykel-VM i Skottland. Anna Beck har gjort det igen i tempo. Värmländskan är obesegrad i favoritdisciplinen under 2023.

Anna Beck  kontrollerade hela VM-tempoloppet genom att ha ganska små ledningar vid 9 och 12 kilometer före de värsta konkurrenterna från Kina och japan, Xiaomei Wang och Keiko Sugiura. Slutdelen skulle enligt planen passa Anna bra och det gjorde den. Skoghallcyklisten krossade det övriga startfältet på den delen och kunde vinna med halvminuten.

”Ja, allt gick enligt plan. Anna körde stabilt. Ett jättebra tempolopp. Det var vår förhoppning att hon skulle leverera på den här nivån. Anna har ju visat hela året på de tempolopp hon har kört att hon är bäst i världen. Och det är imponerande att hon klarar av det”, säger förbundskaptenen Michael Lindgren.

Världscupvinnaren Clara Brown kom inte till start. Men just i tempo har Anna Beck denna säsong först vunnit alla tre VC-tävlingarna. Och nu VM. Det är ett häftigt och grymt imponerande statement.

VM tempo WC3:
1 Anna Beck, Sverige 26.22,09
2 Xiaomei Wang, Kina +29,41
3 Keiko Sugiura, Japan +37,14
4 Jamie Whitmore, USA +1.01,59
5 Paige Greco, Australien +1.36,08
6 Aniek van den Aarssen, Nederländerna +2.18,53

Tandemparet med Louise Jannering och piloten Catrin Nilsson slutade nia efter ett bra genomfört lopp. Jannering/Nilsson hade 35 sek upp till sjätte plats.

”Nu laddar alla om för linjeloppen på lördag. Henrik Marvig finns nu med i truppen och kör i MC3, tandem och Anna avslutar vårt VM med sin tävling sen eftermiddag 17.47 svensk tid. En görbra tempodag för alla tre cyklisterna”, sammanfattar förbundskaptenen Michael Lindgren.

Text och foto: Svenska Cykelförbundet (fria för publicering, ange fotocred)

Bilder

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye