Stockholms stad

Tecken på stan – ny bok från Stockholmia förlag

Dela
Boksläpp den 17 augusti klockan 17.30–19.30 i Stadsmuseets kafévalv på plan 0. Möt Martin Rörby, Malin Fajersson och formgivaren Carina Länk för ett samtal om de grafiska inslagen i stadsbilden och hur de påverkar oss på gott – och ibland också ont! Ingen föranmälan. Fri entré.
Stureplan. Okänd fotograf 1956
Stureplan. Okänd fotograf 1956

En stad är inte bara hus, gator, torg, parker och vatten. Den är också alla de tecken och symboler som hjälper oss att hitta såväl geografiskt som till de förnödenheter, den service eller de nöjen vi söker. Och de uppmanar oss att konsumera!

De grafiska inslagen påverkar alltid vår upplevelse av stadsbilden. Men ger de liv åt miljön och förskönar staden? Eller är det tvärt om ett ovälkommet och förfulande visuellt brus? Hur har det sett ut genom historien och hur kan framtiden komma att te sig?

I denna essäsamling, utgiven i anslutning till Stadsmuseets utställning Tecken på stan, fördjupas och breddas perspektiven av Thomas Eriksson, Malin Fajersson, Maryam Fanni, Henrik Nerlund och Martin Rörby. Grafiska uttryck, tecken som fenomen, ljusreklam, trafikskyltning och nostalgins betydelse är ämnen som författarna reflekterar över. Det är viktiga aspekter på stadens gestaltning som bör få utrymme när vi diskuterar och planerar framtidens Stockholm.

Kontakt med förlaget
Anna Brodow Inzaina, projektledare och produktionskoordinator. Mobil: 076-12 31 602 epost: anna.brodow.inzaina@stockholm.se

Stockholmia – forskning och förlag är Stockholms stads eget förlag och har sedan 1936 i uppdrag att initiera och publicera angelägen forskning om Stockholm. Förlagets motto är ”tillgängligt på vetenskaplig grund”. https://stockholmia.stockholm.se/

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80carolina.ekeus@stockholm.se

Bilder

Stureplan. Okänd fotograf 1956
Stureplan. Okänd fotograf 1956
Ladda ned bild
Bokomslag, formgivare: Carina Länk
Bokomslag, formgivare: Carina Länk
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum