Arla

KESO® Cottage Cheese Crushed – en finkornig, krämig och proteinrik nyhet

Dela

Nu lanseras KESO® Cottage Cheese Crushed – en helt ny variant av KESO® som med sin finkorniga och krämiga konsistens passar perfekt i matlagning. Produkten kommer i smakerna Naturell och Paprika & chili. Finns i butik från vecka 36.

– Det har blivit allt mer populärt att använda KESO® när man lagar mat, för att göra måltiden mer krämig och proteinrik. KESO® är en mycket proteinrik ingrediens, likt ägg och tofu. Vi är därför glada över att kunna underlätta matlagningen för alla hemmakockar genom att lansera KESO® Crushed. Produkterna kan lätt adderas både i och till maten, i smoothies eller som pålägg på mackan, säger Caroline Arentoft, ansvarig för KESO® på Arla.

Nya KESO® Crushed är finkornig och passar perfekt som en proteinrik ingrediens i matlagningen eller som tillbehör. Den nya konsistensen gör produkterna smidiga att använda i rätter som gratänger, wraps eller att bre på mackan. KESO® Crushed kommer i två smaker – Naturell som enkelt kan smaksättas efter önskemål och Paprika & chili som är smaksatt och färdig för att ge måltiden en extra skjuts.

Produkten innehåller 12 gram protein per 100 gram och 4,3 procent fett (Naturell) respektive 2,9 procent fett (Paprika & chili).

All KESO® tillverkas på Arlas mejeri i Falkenberg.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Arla – böndernas eget mejeri 

Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Med visionen att skapa framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt, är Arla i Sverige hem åt varumärken som Arla Ko, Bregott, Keso och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden. Arlas elva mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

Ny undersökning: fyra av tio högstadieelever går till skolan utan frukost8.12.2025 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Många elever går till skolan utan frukost – bland högstadietjejer är det nästan varannan. Det visar Arlas återkommande rapport Frukostbarometern 2025, som tyder på att morgonmålet är en bortprioriterad vana i många familjer. Samtidigt minskar antalet kommuner som erbjuder skolfrukost, enligt Livsmedelsverkets senaste kartläggning. – Frukost i skolan kan ge stora vinster för både enskilda individer och samhället i stort, säger Elin Boll, disputerad hälso- och nutritionsexpert på Arla.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye