Riksförbundet Svensk Trädgård

Kungliga trädgårdsmedaljer har delats ut av Riksförbundet Svensk Trädgård

Dela

Kungliga Patriotiska Sällskapets medaljer för ”odlingsflit och för förtjänster om trädgårdsodling eller biodling” delas årligen ut av Riksförbundet Svensk Trädgård till personer som bidragit till att främja trädgårdskonst, odling eller forskning om trädgård. 

Riksförbundet Svensk Trädgård har traditionsenligt delat ut Kungliga Patriotiska Sällskapets trädgårdsmedaljer för ”förtjänster om trädgårdsodling och biodling”. 2023 års trädgårdsmedaljer tilldelas hortonom och växtskyddsexpert Barbro Nedstam, Alnarp, biodlare och forskare, Lotta Fabricius Kristiansen, Tjällmo och trädgårdstekniker och utomhuspedagog Torsten Kellander, Färjestaden.

Medaljerna delades ut den 19 augusti i Stockholm i samband med Riksförbundet Svensk Trädgårds årliga Sommarmöte. Närvarande var delar av Riksförbundet Svensk Trädgårds styrelse och kansli, samt förbundsdirektör Inger Ekrem.

För längre beskrivningar av medaljörerna och samtliga motiveringar läs bifogat dokument och hemsida.

Mer om Riksförbundet Svensk Trädgård, svensktradgard.se
Mer om Kungliga Patriotiska Sällskapet, 
www.kungligapatriotiskasallskapet.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Riksförbundet Svensk Trädgård har över 32 000 medlemmar och ca 150 lokala trädgårdsföreningar runt om i hela landet. Svensk Trädgård är en mötesplats för trädgårdsintresserade. Vi främjar trädgårdskultur och lustfyllt odlande, samt sprider kunskap om hållbar odling. Förbundet är en del av FOR, Fritidsodlingens Riksorganisation.

Följ Riksförbundet Svensk Trädgård

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksförbundet Svensk Trädgård

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum