Bolagsverket

Rekordhög andel digitalt inlämnade årsredovisningar till Bolagsverket

Dela

Det är under juli som majoriteten av Sveriges företagare ska lämna in årsredovisningen till Bolagsverket och nu har andelen digitalt inlämnade årsredovisningar nått nya rekordnivåer. Över 45 procent har just nu lämnat in digitalt och 2022 års antal digitala årsredovisningar har redan passerats när juli var över.

Bild på hand som håller i telefon. På telefonen visas Bolagsverkets hemsida som beskriver hur du kan lämna in årsredosivningen digitalt.
Nu har andelen digitalt inlämnade årsredovisningar nått nya rekordnivåer.

Att lämna in årsredovisningen digitalt blir allt mer vanligt då fler upptäcker nyttorna med det. Det är inte bara säkrare utan det går snabbare och minskar risken för fel. Att fler systemleverantörer tillhandahåller möjligheten att skicka in årsredovisningen via deras system till Bolagsverket är såklart en bidragande faktor.

– Vi är glada över att allt fler företagare väljer att lämna in sin årsredovisning digitalt. I och med det har Bolagsverket möjlighet att ge en bättre och snabbare service till den enskilde företagaren och samhället i stort än om årsredovisningen kommer in via papper för manuell hantering. Vid digital inlämning får företagaren direkt en kvittens om att årsredovisningen är inkommen till Bolagsverket och om handlingarna är kompletta registreras de och tillgängliggörs samma dag som de inkommit, berättar Erika Stadling Holm, enhetschef för finansiell information.

– Det vi ser är resultat av samarbete mellan många parter som har pågått under flera år och det är såklart mycket glädjande att siffrorna ökar varje år. Företag jobbar ständigt med att förenkla och effektivisera sina processer för att möta framtiden och digitala årsredovisningar är en del i det. Vi kommer att fortsätta jobba för att ännu fler väljer det digitala alternativet, säger Nina Brede, verksamhetutvecklare finansiell information.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Erika Stadling Holm
Erika Stadling Holm, enhetschef för finansiell information
Ladda ned bild
Nina Brede
Nina Brede, verksamhetutvecklare finansiell information
Ladda ned bild

Länkar

Följ Bolagsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bolagsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum