Stockholms stad

Ny bok från Stockholmia förlag - Historien om sin tids mest kände frisör och hans hårvatten.

Dela
Möt författaren Jan Söderström i ett samtal om frisören Joel Watz dramatiska liv. Välkommen på bokfrukost den 25 augusti 2023 klockan 8.00–9.30 i Stadsmuseets kafé. Fri entré.
Ny bok från Stockholmia förlag. Bokomslag: Björn Hårdstedt.
Ny bok från Stockholmia förlag. Bokomslag: Björn Hårdstedt.

Innovatören, entreprenören och frisören Joel Watz liv är en dramatisk historia. År 1888 kom han till Stockholm. Med mångsidighet och initiativförmåga stod han bakom en rad reformer som stärkte frisörernas ställning i samhället. Han grundade Svenska Frisörföreningen och fick fyra patent inom helt olika områden. Framgångarna varvades dock med misslyckanden, skulder och konkurs. Författaren Jan Söderström skildrar här med känsla för både tiden och människan Joel Watz händelserika liv och hans stora genombrott – hårvattnet Watzins Keratin. Äventyret är också en berättelse om Sverige under ett omvälvande skifte från fattigt bondeland till modern industrination.

Anmäl dig till bokfrukost här: https://stadsmuseet.entryevent.se/ticketshop/events/bokfrukost-joel-watz

Kontakt med förlaget
Anna Brodow Inzaina, projektledare och produktionskoordinator. Mobil: 076-12 31 602 epost: anna.brodow.inzaina@stockholm.se

Stockholmia – forskning och förlag är Stockholms stads eget förlag och har sedan 1936 i uppdrag att initiera och publicera angelägen forskning om Stockholm. Förlagets motto är ”tillgängligt på vetenskaplig grund”. https://stockholmia.stockholm.se/

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80carolina.ekeus@stockholm.se

Bilder

Ny bok från Stockholmia förlag. Bokomslag: Björn Hårdstedt.
Ny bok från Stockholmia förlag. Bokomslag: Björn Hårdstedt.
Ladda ned bild
Omtalat hårvatten. Foto: Stockholms stadsmuseum.
Omtalat hårvatten. Foto: Stockholms stadsmuseum.
Ladda ned bild
Författaren Jan Söderström. Foto: Johan Stigholt.
Författaren Jan Söderström. Foto: Johan Stigholt.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Snart börjar vi rusta upp Östermalmstorg8.12.2023 07:58:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår förberedelser inför upprustningen av Östermalmstorg till ett levande, tryggt och tillgängligt stadstorg. Den första byggetappen i projektet är att renovera växtbäddarna för de befintliga träden på södra sidan av torget. Där står Östermalmsgrillen idag. En av förberedelserna inför byggstarten är att kiosken ska flytta till en annan tillfällig plats på torget under byggtiden. Ägarens plan är att flytta byggnaden söndagen 10 december. När byggnaden är flyttad startar arbetet med att rusta upp torget.

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning6.12.2023 16:07:45 CET | Pressmeddelande

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum