BranäsgruppenBranäsgruppen

Byggnationen av nya skidområdet Nötåsen är igång – öppnar till vintern

Dela

Det nya skidområdet Nötåsen i Branäs kommer binda ihop berget på ett unikt sätt och redan nu är bygget igång, vilket innebär att delar av området öppnar redan denna vintern.

Illustration över det framtida skidområdet Nötåsen
Illustration över det framtida skidområdet Nötåsen

Nu startar byggnationen av det helt nya skidområdet Nötåsen i Branäs. Redan till kommande vintersäsong kommer en ny lång backe och en lift stå klar, samt en transport inklusive skidtunnel under vägen till området.

– Till vintern länkar vi samman Nötåsen med det befintliga skidområdet. Den nya backen går från Nötåsen ner mot Björnliftarna på Branäs Berg och passar barnfamiljer perfekt, säger Anton Renström, teknisk chef Branäsgruppen.

Till vintersäsongen 23/24 kommer också flera nya boenden att byggas på Nötåsen med direkt anknytning till det nya skidområdet, vackert beläget intill områdets vackra myrmarker.

– Våra nya boenden har ett väldigt naturskönt läge med närhet till både längd- och utförsåkning. Passa på att besöka oss i vinter så förstår ni enklare hur Branäs kommer växa i framtiden, säger Anton Renström.

Framtiden för Nötåsen

Vintersäsongen 23/24 är bara starten på vad som blir en storsatsning. På sikt ska ytterligare fyra nedfarter byggas på Nötåsen, två längre familjevänliga och två kortare backar för de allra yngsta besökarna, vilket gör att hela Nötåsen kommer rymma totalt fem nedfarter och fyra liftar.

Det kommer också totalt att byggas boenden på Nötåsen med drygt 5000 bäddar, samtliga med ski in-ski out eller promenadavstånd till liftar och nedfarter.

Sveriges ”Sella Ronda”

Nötåsen är beläget uppe på berget, på andra sidan vägen från Soltorget, och området blir den sista pusselbiten som binder ihop Branäs och skapar en väg runt hela berget – från Branäs By via Mattesdalen, Nötåsen, Branäs Berg och Sjöområdet och tillbaka till byn igen.

– Vi har lite skämtsamt kallat det för Sveriges Sella Ronda, säger Anders Kjällström, vd på Branäsgruppen.

Sella Ronda är en välkänd skidtur på 40 kilometer med backar och liftar som tar dig runt Sellamassivet i Italien. Även om skidorterna inte är jämförbara med varandra så kommer detta sannolikt bli unikt i Sverige.

– Det är inte många svenska skidanläggningar som har skidåkning åt så många väderstreck som vi har i Branäs och vi blir, vad jag vet, den första anläggningen som möjliggör en väg runt hela berget, säger Anders Kjällström.

Så blir Nötåsen (enligt nuvarande plan)

  • 5 backar
  • 4 liftar + 1 åkband
  • Längdspår
  • Stugor och lägenheter med ski in/ski out
  • Restauranger
  • Shop och livs
  • Värmestuga

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bygget av Nötåsen är igång och första backen är klar till vintersäsongen 23/24
Bygget av Nötåsen är igång och första backen är klar till vintersäsongen 23/24
Ladda ned bild

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye