Svenska Bangolfförbundet

Nytt VM-guld till sveriges herrlag i Bangolf, VM-silver till damerna!

Dela

Det blev en rafflande finalstrid när Sveriges och Tysklands herrlag i den svåra precisionsidrotten Bangolf spelade i ledarboll i den avgörande sista rundan (tävlingen omfattar 6 x 18 hål under två dagar).  Med överlägsen marginal höll Sveriges herrar för favorittrycket. VM-guld till det svenska herrlaget i bangolf. VM-silver till damernas lag - och i båda fallen bjöd Tyskland det starkaste motståndet. Nu väntar även kamp om individuella medaljer, mixed och match. Sverige siktar på fler VM-titlar!

Sveriges herrar höll för favorittrycket och tog  hem ett nytt VM-guld i hård kamp med Tyskland som fick nöjda sig med silvermedaljen. Lagbronset gick till Schweiz.  Sveriges herrar vann med totalt 889 slag före Tysklands 915 och Schweiz 943.

På damsidan var förhållandena det omvända. VM-guld till Tyskland, VM-silver till det svenska damlaget och bronsmedalj till Österrike i onsdagens dramatiska finalspel.  Tysklands resultat 466 slag totalt, Sverige 504 slag och Österrikes damer 518 slag.

Närmast väntar VM-kampen om de individuella VM-medaljerna i slagspel och även där har Sverige VM-guld och silver att försvara.  17 nationer och 120 spelare tävlar i Uppsala där tävlingarna arrangeras i samarbete mellan Uppsala Bangolfklubb, Svenska Bangolfförbundet och WMF, World Minigolf Federation.

VM-laget som bärgade guldet:  Carl Johan Ryner och Fredrik Persson, Uppsala BGK, Ulf Kristiansson och Rikard Lindqvist, båda  Skoghalls BGK, Eirik Seljelid, Kungälvs BGK, Alexander Princis, Tantogårdens BGK, samt reserven Amir El Quachani, Gullbergsbro BGK. Damlaget: Karin Olsson och Sandra Kungsman, båda Uppsala BGK, Julia Sjöberg, Skoghalls BGK, samt reserven Carolin Svensson, Tyresö BGK.

Förbundskapten är Christian Mellqvist, som nöjd kommenterar resultatet:

-          Härligt att vi återigen eftertryckligt visar att Sverige tillhör världstoppen i en svår precisionsidrott. Tyskarna bjuder alltid på hårt motstånd men vi stod emot trycket.  Damerna har ännu en bit kvar till våra tyska konkurrenter, men klarade pressen när Österrikes damer hotade underifrån.  I torsdagens individuella matcher har våra spelare nya medaljchanser.

Tävlingarna fortsätter under torsdagen den 24 aug (individuellt slagspel), start kl 08.00. Fredag 25 aug går VM i mixed och Sverige ställer upp med fyra lag. Avslutande VM-tävling den 26 augusti och då är det dags för spännande matchspel.

För mer information/kontakt: Lena Lindahl, generalsekreterare Svenska Bangolfförbundet, lena.lindahl@bangolf.se; 073-0477557

Länk till fullständig resultatlista; https://minigolf-live.com/turnier1304a/result.htm

Kontakter

Bilder

Följ Svenska Bangolfförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bangolfförbundet

Champions League finaler i Bangolf spelas i Sverige 2024!6.1.2024 10:59:48 CET | Pressmeddelande

Ännu en stor bangolftävling ska arrangeras i Sverige. Knappt har VM i Uppsala avslutats med stora organisatoriska och sportsliga framgångar för svensk bangolf. Nu är det klart att Svenska Bangolfförbundet i samarbete med BGK Linjen kommer arrangera klubblagens Minigolf Champions League Final i Landskrona stad 2024. Tävlingen kommer spelas mellan den 21 och 23 november på Puls arena. -Det känns naturligtvis jätteroligt att vi så snart får chansen att arrangera ytterligare en stor bangolftävling i Sverige, säger förbundsordförande Mats Söderkvist. -Vi gjorde ett fantastiskt arrangemang i samband med VM i Uppsala och nu får vi chansen att i Landskrona stad ta emot Europas absolut bästa klubblag för Minigolf Champions League Final.

Svenska Cupen 6-7/1- 2024 Bangolf i Världsklass!4.1.2024 09:51:16 CET | Pressmeddelande

Helgen 6-7 januari avgörs Svenska Cupen i Bangolf i Landskrona. De bästa klubblagen i Sverige gör upp om medaljerna och många av världens bästa spelare är på plats. Tävlingen spelas i Pulsen Arena på Europabanorna (EB). Tävlingen streamas på Bangolf-TV. Favoriter till gulden är Uppsala BGK eller Skoghall BGK men de utmanas av Tantogårdens BGK samt flera av Skånelagen. Även de bästa juniorerna är på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye