Stockholms stadStockholms stad

Stockholms stadsbibliotek bjuder in till poesimässa

Dela
Stadsbibliotekets poesimässa samlar Sveriges främsta poeter och förläggare för tionde året! 8-10 september blir det läsningar, samtal och musikframträdanden på Tranströmerbiblioteket och Medborgarplatsen kommer att fyllas med bokbord.

Poesimässan slår upp dörrarna för tionde gången fredagen den 8 september kl.18 med en hyllningskväll till poesin, med bland annat specialskriven lyrik om lyriken av den frivillige nationalpoeten Elis Monteverde Burrau och nonsensprinsessan Isabella Nilsson. Det bjuds på cellomusik och bildkonst i skön förening med Aina Myrstener och Amanda de Frumerie. Dessutom sker traditionsenligt tillkännagivandet av Årets poesiförlag, priset som instiftades 2021 i syfte att uppmärksamma, värdera och främja förläggeriets konst.

På mässdagen lördag den 9 september presenteras ett femtiotal aktuella poeter med läsningar och samtal på Tranströmerbibliotekets scener, däribland Anna Hallberg, Judith Kiros, UKON, Iman Mohammed, Gunnar Harding och Marie Lundquist. Årets poesimässa lyfter både poesins debutanter med nya namn som Ylva Gripfeldt och Gösta Mattsson, men även äldre mästare som Stagnelius och Setterlind uppmärksammas. Drygt trettiosmå och stora förlag från hela landet visar upp sin senaste lyrikutgivning på Medborgarplatsen.

Söndag 10 september öppnas dörrarna till diktkonsten för alla barn, som bland annat ges tillfälle till eget skrivande och bjuds på poetisk musikteater på Tranströmerbibliotekets barnavdelning.

Var: Tranströmerbiblioteket och Medborgarplatsen

När: Invigning 8 september kl. 18 -19.15

Mässdag 9 september kl. 11-18

Poesi för barn 10 september kl. 13-16

Kontakt:

Alice Thorburn, Bibliotekarie, Stadsbiblioteket
Telefon: 076 123 10 70
E-post: alice.thorburn@stockholm.se

Max Edenborg, Bibliotekarie & producent, Tranströmerbiblioteket
Telefon: 076 123 11 35
E-post: max.edenborg@stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80carolina.ekeus@stockholm.se

Bilder

Ladda ned bild
Poeten Elis Monteverde Burrau, som även medverkar på årets invigning.
Foto: Johan Jönsson.
Poeten Elis Monteverde Burrau, som även medverkar på årets invigning. Foto: Johan Jönsson.
Ladda ned bild
Bokbord på Poesimässan. Foto: Johan Jönsson.
Bokbord på Poesimässan. Foto: Johan Jönsson.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Snart börjar vi rusta upp Östermalmstorg8.12.2023 07:58:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår förberedelser inför upprustningen av Östermalmstorg till ett levande, tryggt och tillgängligt stadstorg. Den första byggetappen i projektet är att renovera växtbäddarna för de befintliga träden på södra sidan av torget. Där står Östermalmsgrillen idag. En av förberedelserna inför byggstarten är att kiosken ska flytta till en annan tillfällig plats på torget under byggtiden. Ägarens plan är att flytta byggnaden söndagen 10 december. När byggnaden är flyttad startar arbetet med att rusta upp torget.

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning6.12.2023 16:07:45 CET | Pressmeddelande

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum