Industriarbetsgivarna

Ny EU-arbetsrättsjurist till Industriarbetsgivarna

Dela

Charlotta Steinwall har rekryterats till Industriarbetsgivarna som arbetsrättsjurist och förhandlare med särskilt ansvar för internationella arbetsgivarfrågor.

Charlotta Steinwall kommer närmast från rollen som EU-arbetsrättsjurist på Svenskt Näringsliv och arbetade dessförinnan på Industriarbetsgivarna. Hon har nu kommit tillbaka till Industriarbetsgivarna då hon tillträdde tjänsten den 17 augusti.

-Jag är mycket glad över att komma till Industriarbetsgivarna och för särskilt ansvar för internationella arbetsgivarfrågor. Det är viktigt för Industriarbetsgivarna som arbetsgivarorganisation att påverka i EU. Majoriteten av den lagstiftning som påverkar Sverige kommer från EU, säger Charlotta Steinwall.

- Nya regler ska medföra ett mervärde för företagen och inte bara innebära en ökad administrativ börda. Nya regler måste vidmakthålla eller förbättra företagens konkurrenskraft, inte försämra den. Det är syftet med en konkurrenskraftscheck, säger Charlotta Steinwall.

Med rekryteringen av Charlotta Steinwall stärker Industriarbetsgivarna både sin bevakning och sin röst i EU.

- Det är mycket uppskattat att Charlotta Steinwall nu kommer att ansvara för internationella arbetsgivarfrågor. Det är viktigt att värna den svenska modellen och vårt förhandlingsutrymme för att fortsätta kunna leverera medlemsnytta, säger Per Widolf, förhandlingschef Industriarbetsgivarna.

Kontakter

Om oss

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri. Industriarbetsgivarna företräder drygt 1000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda.

Följ Industriarbetsgivarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Industriarbetsgivarna

Presentation av konjunkturrapport: ”Oväntat piggt USA skjuter på nedgången”7.11.2023 13:34:02 CET | Pressmeddelande

Har USA undvikit en nedgång i ekonomin eller är den bara satt på vänt? Sverige har gått bättre än Eurozonen historiskt men nu krymper svensk ekonomi – varför? Vilka bedömningar gör Industriekonomerna för resten av året och 2024 för världsekonomin, USA, Kina, Eurozonen och Sverige? Vilka bedömningar gör de för industriproduktionen? Är den svaga kronan ett kvitto på en svag svensk ekonomi samt hur utvecklas inflation och räntor?

”Sveriges klimatpolitik måste bidra till att öka sysselsättningen och vår internationella konkurrenskraft”18.10.2023 14:46:45 CEST | Pressmeddelande

”Svensk industri har sedan länge arbetat med ett tydligt fokus på hållbarhet och den gröna omställningen innebär möjligheter för svenska industriföretag, men det är viktigt att de svenska klimatåtagandena harmoniserar med EU. Det behövs en sammanhållen strategi för att säkra de framtida jobben,” säger Per Hidesten, vd för Industriarbetsgivarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum