Rökeriet Fjäderholmarna

Rökeriet Fjäderholmarna x Melker Andersson

Dela
När två världar kolliderar! Sveriges mest väl renommerade kock och krögare Melker Andersson inleder ett samarbete tillsammans med skärgårds pärlan, Rökeriet Fjäderholmarna.
Melker Andersson & Köksmästare Marcus Häggman
Melker Andersson & Köksmästare Marcus Häggman

Sveriges mest välrenommerade kock och krögare, Melker Andersson inleder ett samarbete med skärgårdskrogen Rökeriet Fjäderholmarna. Med sin långa erfarenhet och historik inom branschen tar Melker Andersson sin unika köksmagi till en av Stockholms mest älskade skärgårdspärlor  - Rökeriet Fjäderholmarna. 

Melkers matkunskaper och kreativitet kommer hjälpa Rökeriet att utveckla krogens gastronomiska ambitioner. Kombinationen av Melkers matkunskaper med Rökeriets rökta läckerheter, omgiven i naturens skönhet med en storslagen utsikt över skärgårdens glittrande vatten kommer skapa en gastronomisk upplevelse av högsta klass med hjärtat och själen av det svenska skärgårdslivet. 

Melker startar samarbetet med att tillsammans med Kökschefen Marcus Häggman duka upp ett alldeles speciellt julbord - Ett härligt dignande julbord där traditionen är grunden med en nyskapande personlig tvist av mästerkocken. 

Nyckelord

Kontakter

Vid frågor kontakta, Martin Hosseini - 0705555030

Bilder

Melker Andersson & Köksmästare Marcus Häggman
Melker Andersson & Köksmästare Marcus Häggman
Ladda ned bild
Rökeriet Fjäderholmarna
Rökeriet Fjäderholmarna
Ladda ned bild

Länkar

Om

Rökeriet Fjäderholmarna
Fjäderholen 12
10005 Stockholm

https://www.rokeriet-fjaderholmarna.se/

 

Restaurang Rökeriet beläget på Fjäderholmarna cirka 30 minuters båttur från stan med Strömma som går från Nybrokajen på Strandvägen via Nacka Strand & Fjäderholmslinjen från Slussen via Nacka Strand. Rökeriet erbjuder även båt- och vattenskoterplaster vid restaurangen.

 

På 1600-talet var Fjäderholmarna det sista vattenhålet i det pärlband av krogar som fanns utmed båtlederna in mot Stockholm som nyttjades flitigt av fiskare när de skulle leverera färsk fisk in till stan.

 

Idag drivs Rökeriet Fjäderholmarna i en modernare tappning med fokus på rökta produkter som röks på plats, därav av namnet. Restaurangen erbjuder en a la carte meny samt rökta produkter och andra delikatesser för de som vill ta med sig maten till båten eller ut till badklipporna. All mat tillreds på plats och deras rökta råvaror röks dagligen med en blandning av alspån efter gammal nedärvd receptur.

 

Restaurangen är öppet under sommarsäsong, maj-september och under julbord samt öppet för privata tillställningar med ca 200 platser inne och 200 ute på bryggan.

 

Följ Rökeriet Fjäderholmarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye