Uppsala kommun

Dags för Uppsalas 35:e kulturnatt

Dela

Lördag 9 september är det dags för Uppsalas 35:e kulturnatt – en av årets största kulturhändelser. Hela stan sjuder av kulturupplevelser när kommunens olika arrangörer bjuder på runt 500 olika programpunkter.

- Vi ser en tydlig återväxt bland arrangörer på Kulturnatten, efter pandemin. Vi är inte helt tillbaka där vi var 2019, men vi ser en positiv trend, säger Ted Wikström, projektledare för Kulturnatten. Fotograf: Gustav Dalesjö.
- Vi ser en tydlig återväxt bland arrangörer på Kulturnatten, efter pandemin. Vi är inte helt tillbaka där vi var 2019, men vi ser en positiv trend, säger Ted Wikström, projektledare för Kulturnatten. Fotograf: Gustav Dalesjö.

– I Uppsala värnar vi vårt rika kulturliv. Kulturnatten är en viktig och uppskattad del i detta. Välkommen till en magisk dag och natt då Uppsalas alla kulturföreningar, kulturarbetare och kulturinstitutioner bjuder på konserter, utställningar, teater och en massa annat som du inte ens visste att det fanns, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande.

Kulturnatten pågår lördagen 9 september från tio på förmiddagen till midnatt.

Som vanligt finns det något för alla, oavsett vad du är intresserad av. Nytt för i år är en renodlad dansplats vid Resecentrum, och Stora torget är tillbaka som plats med ett större program. Det är också en bredare repertoar av food trucks med nästan hela världens kök representerade.

− Det är fantastiskt att se det smörgåsbord av programpunkter som erbjuds under Kulturnatten för stora och små. Det är otroligt glädjande att vi ser en positiv trend med fler arrangörer, fler program och fler programpunkter. Uppsala ska vara stolt över vårt rika kulturliv och Kulturnatten är ett tillfälle där man kan uppleva stora delar av det under en och samma kväll. Välkommen ut i folkmyllret, säger Ted Wikström, ansvarig projektledare för Kulturnatten, Destination Uppsala.

Kulturnatten i Uppsala är den största och äldsta kulturnatten i Sverige. Hela 400 program med över 500 programpunkter finns att hitta på kulturnattenuppsala.se.

Kulturnatten samordnas av Destination Uppsala på uppdrag av kulturnämnden, Uppsala kommun. Alla arrangörer ansvarar för sina egna program.

Nyckelord

Kontakter

Uppsala kommun
753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor över 240 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Nya utställningar, konserter och andra kulturupplevelser6.12.2023 12:19:11 CET | Pressmeddelande

Den ukrainska konstnären Zhanna Kadyrova ställer ut i Sverige för första gången. Med utställningen Border Memory behandlar hon det ukrainska folkets verklighet under Rysslands angrepp. Anna Odell tar oss med på en resa i den slutna psykiatrins värld och Karl Jonas Winqvist tar Art Night-konserterna till nya oanade höjder. Dessutom skalar de populära mästarklasserna upp. Det är några av guldkornen på Uppsala konstmuseum i vår.

Glädjande att Gottsunda flyttas ned från särskilt utsatt område till riskområde1.12.2023 08:17:26 CET | Pressmeddelande

Polisen har idag offentliggjort sin lista över de områden i Sverige de bedömer vara särskilt utsatta områden. Dessa delas in i utsatta områden, riskområden och särskilt utsatta områden. Uppsala har sedan tidigare ett sådant särskilt utsatt område, Gottsunda-Valsätra. Enligt polisens nya bedömningar ligger området fortsatt kvar på listan men bedöms inte längre vara särskilt utsatt utan anses vara ett riskområde, en lägre grad av utsatthet enligt polisens kriterier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum