Rundabordssamtal om kontanter

Dela

Finansmarknadsministern och Sverigedemokraternas riksdagsledamot Dennis Dioukarev bjuder idag in representanter från livsmedels- och drivmedelsbranschen till ett samtal om kontanternas roll och framtid i samhället.

Syftet med rundabordssamtalet är att diskutera i vilken grad kontanter accepteras i dag, vilken utveckling som kan väntas framöver och behovet av eventuella åtgärder.

Regeringen och riksdagen har de senaste åren vidtagit flera åtgärder för att säkerställa tillgången till kontanter och nödvändiga tjänster kopplade till dessa. Bland annat finns numera ett krav på de största bankerna i landet att tillhandahålla kontanttjänster med en viss geografisk spridning, och Riksbanken har fått tydliggjorda och utökade krav på sig att ha kontantdepåer. Kontantanvändningen minskar dock fortsatt och allt fler näringsidkare har upphört med att acceptera kontanta betalningar.

– Kontanter är ett lagligt betalningsmedel och därför bör det finnas en lägstanivå för vad man ska kunna betala med lagliga betalningsmedel. Jag ser fram emot att diskutera hur vi säkerställer detta med berörda aktörer, säger riksdagsledamot Dennis Dioukarev (SD).

Kontakter

Om oss

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn som eftersträvar en hög grad av trygghet och samhörighet i det svenska samhället.

Partiet är representerade på kommunal, regional och nationell nivå samt i Svenska kyrkans högst beslutande organ.

Partiledare sedan 2005 är Jimmie Åkesson.

Följ Sverigedemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverigedemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum