Svensk Innebandy

Folksporten intar nationalarenan – SM-finalen 2024 spelas på Friends Arena

Dela

SM-finalen är innebandysäsongens stora höjdpunkt. Nu står det klart att säsongens SM-final går av stapeln på obruten mark – Sveriges nationalarena i fotboll, Friends Arena.

Friends Arena. Foto: Stockholm Live
Friends Arena. Foto: Stockholm Live

SM-finalen har spelats på flertalet platser genom åren där Avicii Arena varit mest frekvent. Senast i april kröntes Thorengruppen IBK och Storvreta IBK där till svenska mästare genom två spännande finaler inför fullsatta läktare.

Nu bryter innebandyn ny mark när sporten för första gången intar nationalarenan – Friends Arena – den 27 april 2024.

– Det känns fantastiskt kul att äntligen få avslöja vart SM-finalen – vår kronjuvel – kommer att spelas den här säsongen, säger Märit Bergendahl, styrelseordförande på Svenska Innebandyförbundet och fortsätter:

– Det har gjorts ett gediget arbete i att säkra en spelplats som passar SM- finalen och det intresse som finns runtom arrangemanget. Att det nu har mynnat ut i det faktum att innebandyn intar nationalarenan känns jättebra. Vi ser alla fram emot den högtidsdag som väntar i slutet av april.

I samband med SM-finalen 2024 finns också en unik möjlighet – världsrekord.

– SM-finalen i innebandy är en folkfest och det känns otroligt spännande att den nu flyttar in i vår största arena, Friends Arena. Det doftar ännu ett publikrekord, säger Daniel Stålbo, marknadsdirektör Stockholm Live som driver Friends Arena.

– När tillfället öppnades för att arrangera SM-finalen på Friends Arena såg vi en enorm möjlighet i att försöka slå världsrekordet i antal besökare, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet.

Det tidigare publikrekordet för SM-finalen ligger på 18 166 personer och kommer från säsongen 2015/16 när finalerna spelades på Tele2 Arena.

Nu är siktet inställt på 20 000 besökare där biljettpriserna inte ska vara ett hinder för att besöka säsongens höjdpunkt, berättar Stefan Jonasson.

– Vi vet att det är ett tufft ekonomiskt läge just nu där många har det knapert. Därför är det extra viktigt för oss att släppa biljetter i samtliga prisklasser så att alla ska ha en möjlighet att vara med och skriva historia på Friends.

Biljetterna till SM-finalen 2024 släpps i slutet av september. Mer information kommer i Svensk Innebandys kanaler närmare biljettsläppet.

Nyckelord

Kontakter

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum