E.ON Sverige AB

Joakim Cejie blir ny chef för Political Affairs på E.ON

Dela

Det är nu klart att Joakim Cejie blir chef för Political Affairs efter Karin Jönsson, som lämnade E.ON tidigare i somras. Joakim Cejie kommer närmast från en tjänst som chef för Public Affairs på Stockholm Exergi.

"Det blir spännande. Jag upplever E.ON som ett innovativt bolag i framkant av energiomställningen och ser fram emot att bidra med min kompetens för att utveckla dialogen med våra beslutsfattare," säger Joakim Cejie.
"Det blir spännande. Jag upplever E.ON som ett innovativt bolag i framkant av energiomställningen och ser fram emot att bidra med min kompetens för att utveckla dialogen med våra beslutsfattare," säger Joakim Cejie. Foto: Josefin Cejie

– Joakim har en imponerande och gedigen bakgrund inom såväl energibranschen som politiken, med mångårig erfarenhet av energipolitiska frågor, säger Johan Mörnstam, Sverigechef på E.ON. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Joakim för att stärka E.ONs viktiga relationer med myndigheter och politiken.

– Rollen som chef för Political Affairs är central för en framgångsrik positionering i samhällsdebatten. Joakim kommer att ytterligare stärka relationerna med våra viktigaste politiska stakeholders, säger Pernilla Schoug, tf kommunikationsdirektör på E.ON. Jag vill hälsa Joakim varmt välkommen till E.ON och till oss på Brand and Communications!

Joakim kommer alltså närmast från Stockholm Exergi där han var ansvarig för bolagets Public Affairs-verksamhet. Dessförinnan arbetade han i motsvarande roll på SSAB. Han har också arbetat många år på Regeringskansliet, i olika roller och på olika departement, samt som sakkunnig hos Anders Ygeman under dennes tid som energi- och digitaliseringsminister.

–Det ska bli väldigt spännande att arbeta på E.ON, som jag upplever som ett innovativt bolag som verkligen ligger i framkant vad gäller energiomställningen, säger Joakim Cejie. Jag ser fram emot att lära känna verksamheten bättre samt att bidra med min kompetens för att utveckla dialogen med våra beslutsfattare.

Joakim Cejie börjar sin anställning på E.ON inom kort.

Kontakter

Om oss

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum