Djurens Rätt

Djurens Rätt är nominerad till Svenska Designpriset 2023

Dela

Djurens Rätts tidning, som passande nog bär samma namn som organisationen, är nominerad i kategorin bästa “Personal /  Medlemstidning” i tävlingen Svenska Designpriset 2023. En jury kommer att utse första- och andrapristagare, dock har allmänheten även chansen att rösta fram sina favoritbidrag för utmärkelsen "People's Choice”. Omröstningen pågår mellan den 11-17 september.

Djurens Rätt arbetar globalt för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Det har skett sedan 1882 och idag är Djurens Rätt en av världens ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer. Medlemstidningen, som getts ut sedan 1902, räknas som Nordens största tidning om djurrätt och djurskydd.

Sedan 2005 har Svenska Designpriset prisat svensk design och utveckling. För att en bredd av svenska designers ska kunna medverka från olika branscher så finns det i dagsläget fler än 20 olika tävlingskategorier. Tidningen Djurens Rätt har i år blivit nominerad i kategorin “Redaktionellt - Personal / Medlemstidning”, där tidningens design är beskriven som “glad och mjuk för att läsarna ska vilja ta del av stundtals tung läsning”. 

– Det känns otroligt glädjande och motiverande att få bli nominerad till Svenska Designpriset. Varje nummer av vår tidning är summan av de många insatser som Djurens Rätt som organisation gör, säger Benny Andersson, generalsekreterare för Djurens Rätt.

Tidningen Djurens Rätt har en upplaga på omkring 43 000 exemplar och utkommer med fyra nummer per år. Tidningen ges ut både som papperstidning, digitalt och som taltidning till organisationens medlemmar. Även bibliotek, företag och organisationer kan prenumerera.

– Vårt arbete för djuren hade inte varit möjligt utan alla Djurens Rätts medlemmar och månadsgivare och det gör att nomineringen av vår medlemstidning får en extra positiv dimension, avslutar Benny Andersson.

Jurymedlemmarna kommer att rösta fram “Guldmedaljen” som vinnare, där näst bästa bidrag belönas med “Silvermedaljen”. Svenska folket har även möjlighet att rösta fram sin favorit där bidraget som får flest röster koras med utmärkelsen “People's Choice”. Omröstningen pågår mellan 11-17 september och prisutdelningen tar plats på Moderna Museet i Stockholm den 19 oktober.

För att rösta på Djurens Rätt som pristagare av Svenska Designpriset 2023 klicka här
Se till att du anger din e-post och verifierar din röst via mail för att rösten ska vara giltig.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Djurens Rätt arbetar globalt för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Det har vi gjort sedan 1882. Med målinriktade kampanjer, företagssamarbeten och politiskt påverkansarbete är vi en av världens ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer, med fler än 50 000 medlemmar i Sverige.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Djurens Rätts riksordförande besöker Karlstad och Säffle: “Vi måste skapa en framtid utan djurfabriker”10.11.2023 11:41:01 CET | Pressmeddelande

Djurens Rätts riksordförande Camilla Bergvall befinner sig just nu på föreläsningsturnén “En framtid utan djurfabriker”. I november har turen kommit till Säffle och Karlstad. Föreläsningen täcker historien och uppkomsten av de svenska och industrialiserade djurfabrikerna, deras nutida och framtida konsekvenser samt förslag på lösningar för att skapa en hållbar värld för djuren, människorna och klimatet.

SVT:s “Kycklingens pris” visar kycklingarnas fruktansvärda verklighet1.11.2023 08:24:38 CET | Pressmeddelande

SVT:s Uppdrag granskning visar upp hur kycklingfabrikerna håller nere priset på kycklingkött – genom systematiskt djurplågeri på avelsanläggningarna. “Kycklingens pris” riktar ljuset mot de djur som är flest och har det allra sämst – kycklingarna. Djurens Rätt arbetar aktivt för att kycklingarna måste få det bättre och för att det ska ske behöver köttkonsumtionen minska.

Misstänkt djurskyddsbrott för 60 000 kycklingar hos Atria30.10.2023 09:23:26 CET | Pressmeddelande

Atria Sverige AB är ett av Sveriges största kycklingslakterier och säljer kycklingkött under Lagerbergs och Lönneberga. Under 2022 var minst 60 000 kycklingar involverade i hantering som innebär att de utsatts för onödigt lidande i enlighet med djurskyddslagen. Andelen brister på företaget har ökat sedan 2021 samtidigt som kontrollerna blivit färre. Det visar Djurens Rätts nya kartläggning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum