Einar Mattsson

Dig-IT Lab – nytt center på KTH som påskyndar digitaliseringen av fastigheter

Dela

Dig-IT Lab är ett nytt kompetenscentrum vid Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. Dig-IT Lab är delvis finansierat av Vinnova och syftar till att minska byggnaders miljöpåverkan genom digitalisering. Centret kommer att främja samarbete och påskynda övergången från data som samlas in från byggnader.

– Med KTH Dig-IT Lab skapas ännu fler möjligheter att accelerera innovation och introducera ny teknik som ger smartare och mer hållbara fastigheter i framtiden. Den familjeägda koncernen kommer att vara aktiva i olika forskningsprojekt som exempelvis inom digitala tvillingar kopplat till effektiv fastighetsförvaltning, säger Mikael Dimadis, projektledare från Einar Mattsson.

Dig-IT Lab är ett samarbete mellan industri och akademi, samt några forskningscentrum i världen. Dig-IT Lab bygger på och utökar befintlig forskning och samarbete inom forskningscentret KTH Live-In Lab. KTH Live-In Lab möjliggör forskning i den fysiska miljön med syfte att korta vägen mellan forskningsresultat och implementering på marknaden och med hållbarhet som fokus.   

– Centret är ett naturligt och välbehövligt steg som intensifierar forskningen kring hur digitaliseringen av fastigheter skall genomföras i praktiken, avslutar Einar Mattssons fastighetschef Martin Fors, som sitter i styrelsen för KTH Live-In Lab.

Länkar

Om Einar Mattsson AB
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson-sfären Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter. Med genomförandekraft i alla konjunkturer är koncernen bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar drygt 14 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägare. Bolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. Läs mer om oss på einarmattsson.se och Facebook .

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Einar Mattssons arbete och samarbeten för ökad trygghet4.12.2023 06:02:00 CET | Nyheter

Leif Eriksson, förvaltare för en del av Einar Mattssons bestånd i sydvästra Stockholm, hanterar inte bara hus, utan jobbar också aktivt med tryggheten i området tillsammans med andra. Vissa insatser kan fastighetsägare själva göra, andra insatser får större effekt om flera fastighetsägare gör dem tillsammans och samtidigt. Dessutom med stöttning av och dialog med lokal polis och föreningsliv. Här spelar trygghetsvandringarna en stor roll.

”Förbättring handlar om att vi gör något effektivare, enklare eller bättre” — fredagslyftet med Magnus Öhman1.12.2023 10:30:00 CET | Nyheter

En lagspelare som bedömer risker, ser möjligheter och som redan vid barnsben drömde om hus och skissade på planritningar. Projekteringschefen Magnus Öhman tar vara på all kunskap som finns runt omkring honom och strävar efter struktur i en föränderlig värld. I veckans Fredagslyft ger vi en inblick i hur det är att utvecklas inom Einar Mattsson Byggnads AB – lär känna vår kollega Magnus:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum