Byggföretagen

Byggbranschens Utbildningscenter inleder ett samarbete med Svensk Beläggningsförening

Dela

Med start höstterminen 2023 tar SBF över ansvaret för Asfaltskolan. Hela nuvarande kursutbud, bestående av 20+ kurser, och branschdagar såsom Asfaltdagarna, Metoddagar, specialistseminarier ska administreras av BUC. Ansvaret för framtagande av kursutbud, fastställande av kursplaner med mera ligger hos SBFs utbildningsutskott för att säkerställa att Asfaltskolans kurser är relevanta för dagens och framtidens beläggningsbransch.

  - Detta är ett win-win för alla inblandade. Vi på Byggbranschens Utbildningscenter ser fram emot att jobba med SBF och dess utbildningsutskott som hanterar Asfaltskolan, ett etablerat varumärke i branschen. Samtidigt breddar vi vårt utbud och kundbas. SBF:s medlemmar och Asfaltskolans kunder och deltagare får en fortsatt effektiv och professionell hantering för bästa möjliga upplevelse, säger Phillip Engerdahl Hayes, chef på Byggbranschens Utbildningscenter.

  - Det känns tryggt att även fortsättningsvis kunna erbjuda alla våra medarbetare i branschen kurser som leder till en hållbar utveckling. Alla vet att tomrummet efter Glenn Lundmark som ”varit Asfaltskolan” blir stort när Glenn kommer att gå i pension - men med BUC behöver vi inte längre känna någon oro för vidare framdrift av Asfaltskolan, säger Mats Wendel, sekreterare i Svensk Beläggningsförening.

  Byggbranschens Utbildningscenter är en del av bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen och levererar årligen cirka 700 utbildningar i olika format för både yrkesarbetare och tjänstemän. Asfaltskolan är kursverksamhet för branschen med ca 20 kurstitlar. Samtliga Asfaltskolans kurser finns här: http://www.buc.se/kategorier/asfaltskolan

  Svensk Beläggningsförening samlar aktörer från hela beläggningsbranschens värdekedja; beställare, entreprenörer, materialleverantörer och akademi. Föreningen arbetar för att skapa en modern, hållbar och attraktiv bransch som bidrar till samhällets omställning. Detta görs genom att skapa nätverksytor för transparent, respektfull och modig samverkan mellan relevanta aktörer.

  För mer information:

  Phillip Engerdahl Hayes, phillip.hayes@buc.se och Mats Wendel, mats.wendel@peab.se

  Följ Byggföretagen

  Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

  Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

  Nu lanseras Byggbranschens kollektivavtalskontroll29.9.2023 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

  Nu lanserar Byggföretagen ”Byggbranschens kollektivavtalskontroll” som ger företag samt privata och offentlig beställare möjlighet att få kompletterande information om företag man har anlitat eller avser att anlita. Med hjälp av Byggbranschens kollektivavtalskontroll kan man ta reda på exempelvis ett företags medlemskap i en arbetsgivarorganisation eller vilka kollektivavtal man är ansluten till.

  Positiv signal från regeringen om undantaget från amorteringskrav21.9.2023 14:34:12 CEST | Pressmeddelande

  Regeringen ger Finansinspektionen i uppdrag att undersöka hur det undantag från amorteringskravet som kan ges för nyproducerade bostäder fungerar i praktiken. Beskedet välkomnas av Byggföretagen. - Krisen i bostadsbyggandet beror på att hushållens köpkraft är kraftigt försvagad. Undantaget används för sällan och uppdraget är en viktig signal till bankerna, säger Anna Broman, bostadspolitisk expert, Byggföretagen.

  I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

  Besök vårt pressrum