Polisförbundet

Polisförbundet välkomnar ökat anslag

Dela

– Förstärkningen är mycket välkommen. Polisen behöver mer resurser, samhället sviktar under pågående brottsvåg och terrorhot, en situation som pågått en längre tid och våra medlemmar arbetar under mycket stor press, säger Katharina von Sydow, ordförande i Polisförbundet.

Foto: Stefan Tell
Foto: Stefan Tell

– Förstärkningen till Säpo är mycket välkommen och det är även positivt att Polismyndigheten får ökat anslag nästa år. Polisen behöver mer resurser, samhället sviktar under pågående brottsvåg och terrorhot, en situation som pågått en längre tid och våra medlemmar arbetar under mycket stor press, säger Katharina von Sydow, ordförande i Polisförbundet.

Regeringen ökar anslaget till Säpo ökar med totalt ytterligare 180 miljoner kronor 2024 jämfört med i år. Polismyndighetens anslag ökar med totalt 3,7 miljarder kronor 2024 jämfört med 2023.

– Sverige behöver en stark, sammanhållen rättskedja där våra medlemmar som arbetar i Polismyndigheten och Säkerhetspolisen får goda förutsättningar att bidra och öka tryggheten i Sverige, säger Katharina von Sydow.

Sverige behöver fler poliser både på Polismyndigheten och Säpo, och den tillväxten måste ske på ett ansvarsfullt sätt, vilket är en satsning som kräver resurser.

Nyckelord

Kontakter

Följ Polisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Polisförbundet

Kommentar till Polismyndighetens arbetsmiljöutredning26.5.2023 12:39:30 CEST | Pressmeddelande

Polisförbundets nationella huvudskyddsombud granskar den slutgiltiga rapporten och kommer därefter lämna en egen skriftlig redogörelse tillsammans med det andra nationella huvudskyddsombudet och Stockholms huvudskyddsombud. Det arbetet pågår nu och den inlagan kommer lämnas nästa vecka till Arbetsmiljöverket. Katharina von Sydow, Polisförbundets förbundsordförande, ger följande kommentar: ”Att vara polis är att vara i en utsatt situation, och att då känna att arbetsgivarens har ens rygg är grundläggande även när det stormar i media, när allmänintresset är stort och fel kan ha begåtts. Poliser ska vara trygga med att deras arbetsgivare sätter individen i centrum och tar sitt arbetsmiljöansvar. Nästa vecka kommer huvudskyddsombudens egna redogörelse. Det jag kan säga redan nu är att vi ser stora brister i Polismyndighetens hantering vid presskonferensen och att det inte gjordes en riskbedömning kring individärendet. Rapporten visar att myndigheten hade information om Vikstens slutsatser

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum