Danderyds kommun

Danderyd har Stockholms bästa företagsklimat

Dela

Danderyd toppar listan över Stockholms läns bästa företagsklimat. Det visar Svenskt Näringslivs rankning av landets kommuner. Därmed går Danderyd i år om den tidigare ettan Solna och intar förstaplatsen.

Svenskt Näringslivs årliga rankning av företagsklimatet i landets 290 kommuner visar var det är mest gynnsamt att starta, utveckla och driva företag. Beskedet att Danderyd anses ha bäst företagsklimat av kommunerna i Stockholm län var efterlängtat i kommunhuset.

”Jag är stolt över att i dag kunna säga att Danderyd har bäst företagsklimat i Stockholms län, och nästbäst i hela Sverige. Det är ett resultat av politiska prioriteringar och ett målmedvetet arbete från hela organisationen. Vi vet att ett starkt näringsliv och ett gott företagsklimat är en förutsättning för att finansiera välfärden. Ett gott näringslivsklimat ger ökade skatteintäkter och fler arbetstillfällen och bidrar till Danderyds attraktivitet”, säger Hanna Bocander(M), kommunstyrelsens ordförande i Danderyd.

Svenskt Näringslivs rankning av företagsklimatet baseras på en sammanvägning av företagsenkäter och statistik. Danderyd beskrivs av respondenterna som en företagarvänlig och trygg kommun med välfungerande infrastruktur och snabba förbindelser till Stockholm och Arlanda. I år har Danderyd särskilt utmärkt sig inom området information och dialog, där kommunen fått fina betyg av företagarna och gått starkt framåt.

”Vi har målmedvetet satsat på att stärka relationerna och samverkan med företagarna i Danderyd. Kommunen har fått fart på företagsfrukostar och andra aktiviteter igen efter pandemin. Vi anordnar investeringsutbildningar, entreprenörskapsdagar, workshops och gör många företagsbesök.  Vi har också lagt fokus på att bättre kommunicera om hur kommunen jobbar med näringslivsfrågor, det gör vi bland annat i vårt digitala nyhetsbrev och genom att ha en stark Linkedin-närvaro. Vi ser samtidigt att det fortfarande finns utrymme för förbättring i dialogen kring mer komplexa frågor, säger näringslivsstrateg Anna Wallin.

”Förstaplatsen är ett fint kvitto på att vi arbetar i rätt riktning. Vi är stolta över resultatet, men fortsätter arbeta för att bli ännu bättre på att möta företagarnas behov utan att göra avkall på kvalitet och rättssäkerhet i vår ärendehantering”, säger kommundirektör Johan Lindberg.

Kontakta för mer information:

Anna Wallin, näringslivsstrateg, 073-662 04 54

anna.wallin@danderyd.se

För mer information om undersökningen:

Foretagsklimat.se

Kontakter

Bilder

Följ Danderyds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Danderyds kommun

Första spadtaget för Danderyds egna korttidsboende11.12.2023 15:06:53 CET | Pressmeddelande

Danderyds kommun bygger sitt första egna korttidsboende för att möta det ökande behovet med allt fler äldre. – Detta symboliska spadtag signalerar att vi äntligen startar byggnationen av vårt nya korttidsboende. Danderyd ska vara den bästa kommunen att leva, bo och verka i – även som äldre och anhörig. Vi behöver då möta invånarnas behov genom hela livet, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye