Apollo

Apollo har ett extra brett vinterprogram från Göteborg

Dela

Kanarieöarna toppar fortfarande vinterlistan från Göteborg, där Apollo erbjuder paketresor till hela 11 olika resmål i vinter.

Efter flera vintrar som präglats av pandemi och reserestriktioner är världen äntligen tillbaka till det normala. Hos Apollo innebär det ett rekordstort utbud av erbjudanden - och en efterlängtad återförening med flera av Asiens favoritresmål. Från Göteborg erbjuder Apollo resor till totalt 11 resmål i vinter: Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Costa del Sol i Spanien, flera semesterorter i Portugal, Thailand, Sri Lanka, Bali, Förenade Arabemiraten, Maldiverna och Mauritius.  

- De regionala flygplatserna har alltid varit viktiga för oss, och vi arbetar ständigt med att utöka vårt utbud så att det omfattar ett brett urval av flygplatser. I år känner vi att vi äntligen är tillbaka där vi ska vara med ett fullspäckat program och något för alla plånböcker och smaker, och det är extra kul att Asien verkligen är tillbaka med full kraft. Efterfrågan på att resa hit har varit stor under en längre tid, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo. 

Gamla och nya klassiker 

Trots ett rekordstort program är det återigen de klassiska Kanarieöarna; Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote som toppar listan över de mest populära vinterresmålen från Göteborg. På vinterfavoriten Gran Canaria utökar Apollo sin satsning på barnfamiljer och lanserar ett helt nytt Mondo Family-hotell: Maspalomas Resort by Dunas

Samtidigt börjar Förenade Arabemiraten verkligen etablera sig som en ny vinterfavorit. Det är särskilt populärt bland tonårsfamiljer och vuxna par, mycket tack vare den korta flygresan, det stora utbudet av förstklassiga hotellupplevelser och aktiviteter som erbjuds, för att inte tala om de imponerande sevärdheterna. 

- Upplevelser spelar en allt viktigare roll för vår semester, och detta återspeglas tydligt i vilka resmål som ökar mest i popularitet. Vi vill inte bara njuta av sol och bad under vår semester, vi vill även uppleva nya saker, röra på oss och utforska resmålen. Att tillbringa kvalitetstid tillsammans över upplevelser skapar minnen för livet, säger Krantz. 

Förverkligar stora semesterdrömmar 

Samtidigt rapporterar researrangören att allt fler väljer att uppfylla stora, mer exklusiva semesterdrömmar - som Maldiverna och Mauritius. Den vackra duon har länge stått ut som förstahandsvalet för nyförälskade och nygifta, men under de senaste åren har researrangören märkt en ökning bland familjer och vuxna i allmänhet. 

- För de flesta av oss är detta inte platser som vi återvänder till år efter år, som till exempel Kanarieöarna. Tvärtom, på många sätt representerar de den ultimata drömresan. Det ökade intresset visar tydligt att vi svenskar har ett växande behov av nya intryck och upplevelser - och inte minst att vi vill använda semestern till att unna oss det lilla extra och leva lite mer, säger Krantz.

  

Hit erbjuder Apollo semesterresor från Göteborg i vinter: 

Resmål (charterresor och paketresor med reguljärflyg) 

Gran Canaria  

Teneriffa 

Lanzarote 

Costa del Sol 

Lissabon 

Bangkok 

Sri Lanka 

Bali 

Förenade Arabemiraten 

Maldiverna 

Mauritius 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.