Norrköpings kommun

Snart är det dags för Kulturnatten

Dela

29 september - 1 oktober fylls Norrköping av ett fullspäckat kulturprogram under Kulturnatten 2023. Med rekordmånga programpunkter kan besökarna förvänta sig ett spännande och varierat kulturutbud.

Bild från Kulturnatten i Norrköping 2017.  Foto Jeppe Gustafsson
Bild från Kulturnatten i Norrköping 2017. Foto Jeppe Gustafsson

Det finns någonting för alla under Kulturnatten – allt från musikframträdanden, dansuppvisningar, teaterföreställningar, konstinstallationer och film till pyssel, utställningar och stadsvandringar. De flesta arrangemangen är dessutom gratis.

- Norrköping har ett rikt kulturliv och det är fantastiskt att se hur många som sluter upp för att tillsammans erbjuda stadens invånare och besökare det breda utbud som planerats till årets kulturnatt med programpunkter som passar både stora och små, säger Anna Selander, kommundirektör.

Årets Kulturnattsprogram finns i digitalt och tryckt format. Det digitala programmet hittar du på visit.norrkoping.se/kulturnatten och det tryckta programmet finns att hämta gratis på Kontaktcenter, Norrköpings konstmuseum, Norrköpings stadsmuseum, Arbetets museum, Norrköpings stadsbibliotek och Cnema. På dessa platser kan du också hämta ett exemplar av årets kulturnattsaffisch och vykort.

- Kulturnatten i Norrköping är för mig som julafton för ett barn. Det är något jag ser fram emot varje år. Kulturnatten är spännande, överraskande, vacker och varm. Jag njuter varje minut av den bubblande, kreativa och unika tillställningen som Kulturnatten i Norrköping verkligen är, säger kultur- och fritidsdirektör Maria Modig.

Konstnären bakom årets kulturnattsaffisch, Ola Niklasson, kommer att finnas på plats på Norrköpings stadsmuseum mellan klockan 16.00 – 18.00 under lördagen för att signera affischer och vykort samt med en egen utställning.

- Vi inväntar årets Kulturnatt med spänning och stor förväntan. Kulturnatten utmärker sig som arrangemang i och med att det sedan 1986 har främjat kulturutvecklingen i Norrköping och fortfarande lockar besökare och arrangörer inom många kulturgenrer. Det är Norrköpings kulturliv som gör Kulturnatten möjlig. Tillsammans skapar vi något magiskt och unikt, säger projektledaren Charlotte Jörgenson Ericson.

Kontakt:
Charlotte Jörgenson Ericson
Titel: projektledare kultur, event och fritid, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011- 15 19 03

Maria Modig
Titel: kultur- och fritidsdirektör, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 29 26

___________________________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Mötesplats Norrköping – företagsbesök för dialog och utveckling21.9.2023 09:05:10 CEST | Pressinbjudan

Måndag den 25 september kommer närmare 80 företag ta emot besök av kommunfullmäktiges politiker tillsammans med tjänstepersoner från flera olika kontor. Syftet med dessa besök, som går under namnet Mötesplats Norrköping, är att mötas över gränserna för att öka förståelsen för varandra och utbyta perspektiv. Mötesplats Norrköping är en del av Handslaget – kommunens överenskommelse med näringslivet för ett förbättrat företagsklimat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum