Danderyds kommun

Besök en av Danderyds kommuns trygghetspunkter

Dela

Under den nationella beredskapsveckan den 25-30 september kommer representanter från Danderyds kommun och FRG vara på plats vid Danderyds Trygghetspunkter. Besök oss gärna för att hämta material och passa på att prata med oss om hur du förbereder dig om en kris skulle uppstå i samhället.

Var och när?

  • Enebybergs bibliotek. Måndag 25 september klockan 15.30-18.00
  • Djursholms bibliotek. Tisdag 26 september klockan 15.30-18.00
  • Stocksunds bibliotek. Torsdag 28 september klockan 15.30-18.00
  • Mörby centrum. Lördag 30 september klockan 11.00-14.00

Ett stöd i kristider

För att vara ett stöd i kristider har Danderyds kommun inrättat fyra fasta trygghetspunkter som är lokaliserade vid biblioteken i varje kommundel. Om en samhällskris uppstår kommer det finnas ansvarig personal på dessa platser för att informera om vad som hänt och ge stöd utifrån aktuellt behov.

Klara sig i en vecka

Enligt Sveriges krisberedskap ska allmänheten i första hand ta ansvar för sig själva och klara sig i en vecka med mat, värme och kommunikation. Trygghetspunkterna är därför i första hand till för de som inte kan klara sig på egen hand, utan behöver få hjälp med till exempel enklare sjukvård, krisstöd, vila och möjlighet att värma enklare förtäring. Men kriser kan se olika ut och då är trygghetspunkterna en bra samlingsplats för alla.

För mer information, se danderyd.se/beredskap

Kontakter

Följ Danderyds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Danderyds kommun

Första spadtaget för Danderyds egna korttidsboende11.12.2023 15:06:53 CET | Pressmeddelande

Danderyds kommun bygger sitt första egna korttidsboende för att möta det ökande behovet med allt fler äldre. – Detta symboliska spadtag signalerar att vi äntligen startar byggnationen av vårt nya korttidsboende. Danderyd ska vara den bästa kommunen att leva, bo och verka i – även som äldre och anhörig. Vi behöver då möta invånarnas behov genom hela livet, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye