PTS - Post- och telestyrelsen

I dag startar auktionen i 900 MHz-, 2,1 GHz- och 2,6 GHz-banden

Dela

I dag startar auktionen av tillstånd att använda radiosändare i 900 MHz-, 2,1 GHz- och 2,6 GHz-banden. Målsättningen med tilldelningen är att frekvenserna ska användas och bidra till den fortsatta digitaliseringen av Sverige på ett säkert sätt.

Auktionen startar i dag och beräknas pågå i upp till tio arbetsdagar, men kan komma att ta längre tid. PTS kommer inte informera om godkända budgivare innan auktionen är avslutad.

Om frekvensbanden

PTS ska tilldela nationella blocktillstånd i 900 MHz-, 2,1 GHz- och 2,6 GHz-banden. Dessa kommer att tilldelas i god tid innan nuvarande tillstånd går ut. Syftet med tilldelningarna är att möjliggöra fortsatt digitalisering och teknikutveckling, att bidra till regeringens mobilitetsmål genom utbyggnad av nya master längs vägar och järnvägar och inom andra områden där människor normalt befinner sig.

Målet är att frekvenserna ska användas och bidra till den fortsatta digitaliseringen av Sverige på ett säkert sätt.

Följ utvecklingen i auktionen

Efter varje avslutad auktionsdag, under huvuddelen av auktionen, kommer information om antal genomförda klockrundor och summan av priset för alla block som ingår i auktionen att publiceras på myndighetens webbplats. Klicka här för att komma till webbplatsen.

Mer information
Anna Beckius, chef för enheten för spektrumanalys: 070-288 44 28
PTS presstjänst: 08-678 55 55

Kontakter

Länkar

Om frekvensbanden

PTS ska tilldela nationella blocktillstånd i 900 MHz-, 2,1 GHz- och 2,6 GHz-banden. Dessa kommer att tilldelas innan nuvarande tillstånd går ut. Syftet med tilldelningarna är att möjliggöra fortsatt digitalisering och teknikutveckling, att bidra till regeringens mobilitetsmål främst genom utbyggnad av nya master längs vägar och järnvägar men även inom andra områden där människor normalt befinner sig.

Målet är att frekvenserna ska användas och bidra till den fortsatta digitaliseringen av Sverige på ett säkert sätt.

Följ PTS - Post- och telestyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PTS - Post- och telestyrelsen

Få hjälp med att bli mer digital – i dag öppnar telefonväxeln Ring Digitalidag1.9.2023 09:31:48 CEST | Pressmeddelande

Från och med den första september kan människor i hela Sverige ringa till Digitalidags telefonväxel ”Ring Digitalidag” på 010-550 25 00 för att ställa frågor och få vägledning om var man praktiskt kan få hjälp med digitala verktyg och tjänster. Telefontjänsten är ett initiativ för att underlätta för dig som vill kunna vara en del av det digitala samhället men även för dig som vill hjälpa andra att bli mer digitala.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye