Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Visning av de nya verken inom NoMoKo – Norrköpings Mobila Konst hösten 2023

Dela

Med satsningen NoMoKo (Norrköpings mobila konst) vill Norrevo Fastigheter och Norrköpings Konstmuseum skapa platser för tillfällig offentlig konst i Norrköping.

Anx Kupiainen och Sahar Burhan. Foto: Niclas Fasth
Anx Kupiainen och Sahar Burhan. Foto: Niclas Fasth

Från och med den 26 september, till och med mars 2024, deltar konstnärerna Sahar Burhan och Anx Kupiainen med verk i varsitt trapphus i anslutning till parkeringshuset Nya Torget, Norrköping.

Media är välkomna på pressvisning och ges möjlighet att möta konstnärerna och höra dem berätta om verken.

Datum: tisdag den 26 september
Tid: klockan 11.00
Plats: Nya Torget (mötesplats mitt på torget), Norrköping
Medverkande: Mattias Åkeson, intendent offentlig konst Norrköpings Konstmuseum, Monica Jangland, vd Norrevo Fastigheter, Josef Dursun, fastighetsförvaltare, och konstnärerna Sahar Burhan och Anx Kupiainen.

Fakta om konstnärerna:

Sahar Burhan
Sahar Burhan (f. 1967 i Damaskus) är en visuell konstnär som arbetar med konst som stimulerar upplevelsen av att vara närvarande och känna sig delaktig. Burhan har en filosofie masterexamen i konstnärlig gestaltning vid Linköpings Universitet, 2013–2015, samt en kandidatexamen i fri konst med måleriinriktning vid fakulteten för konst, Damaskus Universitet, 1985–1989.

Anx Kupiainen
Anx Kupiainen (f. 1977) är yrkesverksam konstnär bosatt i Norrköping och utbildad vid bland annat Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 2003–2009. Hennes verk och projekt kretsar ofta kring 
det mänskliga psyket och perceptionen och relationen mellan reell och upplevd verklighet.

NoMoKo har möjliggjorts genom ett nära samarbete mellan Norrevo och Norrköpings Konstmuseum. Offentlig konst är ofta något bestående och sällan tillfällig. NoMoKo öppnar upp möjligheterna för kortare projekt, snabbare processer och ett annat sorts sammanhang för konstnärer att vara en del av offentlig konst samtidigt som det skapar ett rikare kulturliv i Norrköping.

Kontakt:
Mattias Åkeson
Titel: intendent offentlig konst Norrköpings Konstmuseum
Telefon: 0730-78 20 11 

Monica Jangland
Titel: vd Norrevo Fastigheter
Telefon: 011-15 53 20

___________________________________________________________

Avsändare: Linda Månzén, pressansvarig
Telefon: 0725-84 72 15

Bilder

Anx Kupiainen. Foto: Niclas Fasth
Anx Kupiainen. Foto: Niclas Fasth
Ladda ned bild
Sahar Burhan. Foto: Niclas Fasth
Sahar Burhan. Foto: Niclas Fasth
Ladda ned bild

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum