Region Norrbotten

Ärenden på regionala utvecklingsnämndens möte, 26 september

Dela

Den regionala utvecklingsnämnden träffas för sammanträde 26 september. Här är en sammanfattning av ett par ärenden som tas upp.

Medfinansiering av projektet Revidering av den regionala utvecklingsstrategin

Den regionala utvecklingsstrategin (RUS) ska uppdateras minst en gång mellan varje val. Det är en viktig del av det regionala utvecklingsansvaret. Strategin ska innehålla mål och långsiktiga prioriteringar.

Den nuvarande regionala utvecklingsstrategin fastställdes 2019. Sedan dess har mycket hänt i Norrbotten och omvärlden. Länet ställs inför nya möjligheter och utmaningar som behöver avspeglas i en reviderad strategi.

Kommuner, myndigheter, organisationer, näringsliv, akademi, civilsamhället och fackliga organisationer ska ha möjlighet att komma med inspel och bidra till strategins innehåll. Det ska ske genom olika former av dialoger och workshops. Projektet kommer att pågå under två år.

Förslaget är att projektet får 3 050 000 kr, varav hälften kommer från Region Norrbottens statliga anslag och hälften från de egna regionala medlen.

Ärenden rörande regionala kollektivtrafikmyndigheten

RUN ska ta ställning till reviderad förbundsordning för den regionala kollektivtrafikmyndigheten (RKM) och svara på revisionsrapporten om kollektivtrafiken.

Dessutom ska RUN ta ställning till ansvarsfrihet för regionala kollektivtrafiksmyndigheten 2022. Förslaget är att ansvarsfrihet beviljas.

Kontakter

Janus BrandinRegional utvecklingsdirektör

Region Norrbotten leder och samordnar utvecklingsinsatser inom kultur, näringsliv och samhällsplanering.

Tel:0920-71098janus.brandin@norrbotten.se

Länkar

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum