Stockholms stad

Grundskoledirektören, skolsköterskan och lärarstudenterna

Dela

Nytt avsnitt av Skolpodden i Stockholm. Den nya grundskoledirektören Peter Bragner pratar bland annat om mentala tatueringar och samhällets utmaningar.

Peter Bragner och Björn Fridlund i Skolpodden i Stockholm
Peter Bragner och Björn Fridlund i Skolpodden i Stockholm

I nya avsnittet:

Peter Bragner, grundskoledirektör, berättar bland annat om sin egen tid i skolan och sina tidigare arbeten som rektor i Botkyrka, Salem och Huddinge. Likheter, skillnader och mentala tatueringar är några av ämnena.  

Josefin Ström, skolsköterska på Spånga gymnasium, pratar bland annat om mötet med eleverna och sin öppna dörr.

Lärarstudenterna Karin Bohlin och Gustav Jakobsen berättar om sitt yrkesval och studier. Vfu, lärarsnack och hur de känner inför sin utbildning är några ämnen.  

Poddvärd är Björn Fridlund från Mariehällsskolan. 

Finns där poddar finns 

Skolpodden i Stockholm finns där poddar finns. 

Acast

Spotify

Bakgrund

Skolpodden i Stockholm bygger vidare på utbildningsförvaltningens och Stockholms stads mångåriga kommunikationsarbete som bland annat syftar till att attrahera nya lärare och behålla de som redan är anställda. 

Flera kända personer, bland andra fotbollsspelaren Dejan Kulusevski och skolminister Lotta Edholm, har varit med i podden och berättat om sin skoltid. Det första avsnittet publicerades i januari 2022.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Snart börjar vi rusta upp Östermalmstorg8.12.2023 07:58:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår förberedelser inför upprustningen av Östermalmstorg till ett levande, tryggt och tillgängligt stadstorg. Den första byggetappen i projektet är att renovera växtbäddarna för de befintliga träden på södra sidan av torget. Där står Östermalmsgrillen idag. En av förberedelserna inför byggstarten är att kiosken ska flytta till en annan tillfällig plats på torget under byggtiden. Ägarens plan är att flytta byggnaden söndagen 10 december. När byggnaden är flyttad startar arbetet med att rusta upp torget.

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning6.12.2023 16:07:45 CET | Pressmeddelande

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum