Kungliga Operan

Kungliga Operan ställer in tom 27 september

Dela

Till följd av gårdagens olycka, där en medarbetare omkom, har vi beslutat att ställa in alla föreställningar och övriga publika aktiviteter på Kungliga Operan till och med onsdag den 27 september. En utredning kring orsaken till olyckan pågår och scenen är avstängd i avvaktan på utredningens resultat.

De uppsättningar som berörs är baletten Manon, operan Madama Butterfly samt lördagens nypremiär av operan Elektra. Även övriga publika aktiviteter i Operahuset ställs in, exempelvis Barnlördag och guidade visningar.

Alla som har köpt biljett till en föreställning eller annan aktivitet som nu ställs in kommer att bli kontaktade av Kungliga Operans kundtjänst och erbjudas att få pengarna tillbaka.

Det var vid 15-tiden igår torsdag som en av Kungliga Operans anställda scentekniker föll från hög höjd under sitt arbete på scenen. Han fördes till sjukhus och senare samma kväll fick vi beskedet att han hade omkommit till följd av sina skador. Scenen är avspärrad och en utredning av orsaken till olyckan pågår, tillsammans med polisen och Arbetsmiljöverket. I dagsläget går det inte att säga när verksamheten på scenen kommer att kunna återupptas. 

Kontakter

Om Kungliga Operan

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett och grundades av Gustav III 1773. Hos oss upplever du föreställningar i världsklass. Vi bjuder på starka känslor, tyll, tåspets och tragik med Kungliga Operans solister, Kungliga Operans kör, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Baletten samt övriga medarbetare på och bakom scenen.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Jens Persson Hertzman och Hulda Lind Jóhannsdóttir – årets Gunn Wållgren-stipendiater16.11.2023 16:45:00 CET | Pressmeddelande

Operasångaren Jens Persson Hertzman och skådespelaren Hulda Lind Jóhannsdóttir har utsetts till årets Gunn Wållgren-stipendiater. Gunn Wållgrens minnesfond är en fond med ändamål att årligen dela ut stipendier till en skådespelare från Dramaten och en sångare från Kungliga Operan. Stipendierna delades ut idag vid en ceremoni på Kungl. Musikaliska Akademien.

Kungliga Operans Damkör bjuder in till en musikalisk tidresa15.11.2023 15:13:13 CET | Pressmeddelande

Kungliga Operan firar 250 år och det gör även Kungliga Operans prisbelönta kör. Som en del av jubileumsfirandet bjuder damsektionen av kören på konsert i Guldfoajén, Operahuset, den 18 november kl 19.00 samt i Hedvig Eleonora kyrka den 24 november kl 19.00. Repertoaren blir en musikalisk resa från nykomponerade visor i 1700-talets folkmusiktradition via tysk romantik till verk med inspiration från indisk mytologi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum