Tävlingsbilen CUPRA Born premiärvisad på Mantorp inför STCC 2024

Dela

Under helgens Grande Finale på Mantorp Park premiärvisades tävlingsversionen av CUPRA Born som team CUPRA Sweden - PWR kommer att tävla med i den 100% elektrifierade STCC-säsongen 2024.

Tävlingsiblen CUPRA Born med 550 hk.
Tävlingsiblen CUPRA Born med 550 hk.

"Detta är ett stort och viktigt steg framåt, nu är äntligen den första tävlingsbilen här och vi kan växla upp arbetet inför 2024 på allvar. Det är otroligt motiverande för alla involverade som jobbat hårt med projektet och nu ser vi fram emot en intensiv vinter och vår av förberedelser inför STCC 2024.", säger Marcus Ekström, teamchef för CUPRA Sweden - PWR.

Efter att fokus flyttades till nästa STCC-säsong på grund av leveransförseningar är arbetet inför 2024 i full gång. CUPRA Sweden - PWR kommer att tävla med tre CUPRA Born i STCC 2024 som del i ett nära samarbete med CUPRA Sverige som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona.

"Vi har arbetat nära tillsammans med både PWR och STCC för att driva utvecklingen av hållbar motorsport framåt sedan många år tillbaka och det är självklart riktigt kul att se första nya CUPRA Born i tävlingsformat. Vårt samarbete möjliggör för oss att fortsatt visa att elektrifiering och prestanda är en perfekt match.", säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

Utvecklingen av de nya elektriska tävlingsbilarna har pågått under flera år med intensiva tester där Skellefteå Kraft varit en nyckelpartner sedan dag ett.

Antalet elbilar ökar snabbt i samhället, en utveckling som såväl Skellefteå Kraft som CUPRA Sweden - PWR jobbar aktivt för att bidra till.

"Vårt samarbete med PWR Racing är helt i linje med vårt engagemang för att ställa om och elektrifiera transportsektorn. Vi är glada att vi nu närmar oss vår målsättning med samarbetet. Att bidra till att motorsporten blir eldriven.", säger Sanna Lundström, affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft.

Regerande mästaren Robert Dahlgren fortsätter att tävla med teamet jämsides med regerande juniormästaren Axel Bengtsson i STCC 2024 tillsammans med en tredje förare som avslöjas senare.

Vad är PWR Racing?

PWR Racing-teamet grundades 2012 av Daniel Haglöf och Peter "Poker" Wallenberg med målet att bryta rådande normer inom banracing och utveckla sporten. Teamet en del av PWR Group och är baserade i Vikmanshyttan. PWR Racing är de regerande STCC-mästarna för förare, team och junior. PWR Racing representerar CUPRA i STCC och har totalt tagit nio titlar i mästerskapet.

Vad är CUPRA?

CUPRA är Volkswagen-koncernens nyaste bilmärke och har på kort tid blivit en stark utmanare på bilmarknaden. Märket, som har sina rötter i spanska Barcelona, lanserades 2018 och har tagit en unik position på marknaden som ett attraktivt alternativ till det traditionella premiumsegmentet. CUPRA bevisar att elektrifiering och prestanda är en perfekt matchning och väcker uppmärksamhet med sin snygga slående design och sportiga framtoning. Tävlingsbilen i STCC 2023 är baserad på eldrivna CUPRA Born som du hittar i CUPRAs modellutbud. Personbilsversionen erbjuder flera batteristorlekar, med en räckvidd upp till 548 km, och mer kraft med e-Boost-versionen. Innan 2025 kommer CUPRA lansera ytterligare tre elektrifierade modeller; CUPRA Tavascan, CUPRA Terramar och CUPRA Raval.

Vad är Skellefteå Kraft?

Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter. Med en bas av vattenkraft producerar och levererar Skellefteå Kraft energi till företag och privatpersoner över hela Sverige. Skellefteå Kraft möjliggör samhällets elektrifiering och framtida infrastrukturlösningar genom innovation, forskning och investeringar i förnybar energi.

Vad är STCC?

STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2024 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum