CUPRA Sweden-PWR signar Anton Marklund till STCC 2024

Dela

Nu står det klart att det blir den flerfaldige rallycrossmästaren Anton Marklund som kommer att köra CUPRA Sweden-PWRs tredje CUPRA Born i STCC 2024. "För mig är racing inte bara en sport, det är en livsstil. Det ska bli sjukt kul att göra STCC-debut tillsammans med CUPRA Sweden-PWR i detta historiska skifte till elektriska tävlingsbilar", säger Anton Marklund.

Anton Marklund blir den tredje föraren i team CUPRA Sweden-PWR.
Anton Marklund blir den tredje föraren i team CUPRA Sweden-PWR.

Den 31-åringen rallycross-stjärnan säkrade sitt fjärde EM-guld i rallycross 2017 och gjorde racingdebut 2015, sedan dess har Marklund kört flertalet säsonger i Carrera Cup Scandinavia. CUPRA Sverige, partner till teamet, är mycket positiva till beskedet om att Anton Marklund blir en av förarna i teamet.

”Vi på CUPRA Sverige välkomnar Anton Marklund till teamet och tror verkligen att han, bakom ratten på en av de kraftfulla tävlingsbilarna baserade på CUPRA Born, kommer att leva upp till de högt ställda förväntningarna inför kommande racingsäsong.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

När förväntningarna byggs upp inför den kommande säsongen lämnar CUPRA Sweden-PWRs teamchef ingenting åt slumpen i sina förberedelser. Med ett noggrannt tillvägagångssätt finjusterar teamet noggrant varje del, från tekniska inställningar till att odla ett vinnande tankesätt hos teamets medlemmar. 

"Nu har vi hela teamet på plats och med ett imponerande track record och en passion för motorsport tillför Marklund massor av erfarenhet och kompetens till teamet. Vi är övertygade om att han kommer att vara ett värdefullt tillskott till CUPRA Sweden-PWR, och vi hoppas att han kommer att trivas med att arbeta tillsammans med oss både på och utanför banan", säger Marcus Ekström, teamchef för CUPRA Sweden-PWR

Anton Marklund ansluter sig till de redan bekräftade teamkollegor regerande mästaren Robert Dahlgren, den mest segerrike STCC-föraren någonsin, och den unga framgångsrika talangen Axel Bengtsson, junior-mästare 2022.

Premiären av STCC-säsongen 2024 går av stapeln den 8-9 juni mitt i centrala Göteborg!

Nyckelord

Kontakter

Länkar

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har blivit ett av Europas snabbast växande bilmärken och har ett globalt nätverk av specialiserade återförsäljare.

CUPRA bevisar att elektrifiering och prestanda är en perfekt match, och år 2023 nådde varumärket nya höjder med över 230 000 levererade fordon. Varje lansering av en ny modell har markerat en milstolpe när det gäller att definiera varumärkets karaktär, en utmanande och originell design: CUPRA Ateca, en unik modell i sitt segment, CUPRA Leon, den första elektrifierade modellen tack vare plug-in hybrid teknik, CUPRA Formentor, den första modellen som utvecklats exklusivt av märket, och företagets mest sålda fordon hittills; och CUPRA Born, märkets första 100% eldrivna modell.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. CUPRA är också mycket stolta över att delta i racingtävlingen Formula E. CUPRA Tribe består av en grupp ambassadörer som vill vara förändringens drivkraft. Bland dess medlemmar finns Oscars-nominerade filmregissören J.A. Bayona, Formula E föraren Lucas Di Grassi, gatukonstnären TV-Boy, den tyske målvakten Marc ter Stegen och samt tvåfaldigt Ballon d'Or- och Best FIFA Award-vinnaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

Upplev nya CUPRA Tavascan i Almedalen13.6.2024 12:50:09 CEST | Pressmeddelande

Stockholm 2024-06-13 CUPRA bygger bilar för de som älskar att köra och under årets Almedalsvecka finns märket på plats med sin nya elbil CUPRA Tavascan för att delta i de viktiga diskussionerna kring omställningen till en utsläppsfri mobilitet. – Att få ta CUPRA Tavascan till Almedalen och möta beslutsfattare och påverkare är en viktig del i vår strävan att visa även på möjligheterna som omställningen till el för med sig för oss i bilindustrin. Vår mission är att få fler att köra utsläppsfritt men utan att för den skull behöva ge avkall på varken körupplevelse eller känslan av frihet som bilen ger, säger Per Brinkenberg, märkeschef för CUPRA i Sverige. Med helelektriska CUPRA Tavascan breddas CUPRAs modellprogram ytterligare. SUV:en har en räckvidd på upp till 565 km och erbjuder upp till 340 hk och fyrhjulsdrift. Designen är progressiv och inspirerande både exteriört och interiört samtidigt som funktion och flexibilitet prioriteras. Modellen börjar att levereras i september 2024 och ä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye