Upplev nya CUPRA Tavascan i Almedalen

Dela
CUPRA Tavascan på vägen

Stockholm 2024-06-13 CUPRA bygger bilar för de som älskar att köra och under årets Almedalsvecka finns märket på plats med sin nya elbil CUPRA Tavascan för att delta i de viktiga diskussionerna kring omställningen till en utsläppsfri mobilitet.

– Att få ta CUPRA Tavascan till Almedalen och möta beslutsfattare och påverkare är en viktig del i vår strävan att visa även på möjligheterna som omställningen till el för med sig för oss i bilindustrin. Vår mission är att få fler att köra utsläppsfritt men utan att för den skull behöva ge avkall på varken körupplevelse eller känslan av frihet som bilen ger, säger Per Brinkenberg, märkeschef för CUPRA i Sverige.

Med helelektriska CUPRA Tavascan breddas CUPRAs modellprogram ytterligare. SUV:en har en räckvidd på upp till 565 km och erbjuder upp till 340 hk och fyrhjulsdrift. Designen är progressiv och inspirerande både exteriört och interiört samtidigt som funktion och flexibilitet prioriteras. Modellen börjar att levereras i september 2024 och är det perfekta valet för den medvetna tjänstebilsföraren som värdesätter elektrifierad prestanda, design och körglädje.  

Kom och besök oss och nya CUPRA Tavascan vid Hansaplatsen, på innergården vid Donnersgatan 6, tisdag till fredag 25-28 juni.

Följ oss i våra sociala medier för löpande uppdateringar.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har blivit ett av Europas snabbast växande bilmärken och har ett globalt nätverk av specialiserade återförsäljare.

CUPRA bevisar att elektrifiering och prestanda är en perfekt match, och år 2023 nådde varumärket nya höjder med över 230 000 levererade fordon. Varje lansering av en ny modell har markerat en milstolpe när det gäller att definiera varumärkets karaktär, en utmanande och originell design: CUPRA Ateca, en unik modell i sitt segment, CUPRA Leon, den första elektrifierade modellen tack vare plug-in hybrid teknik, CUPRA Formentor, den första modellen som utvecklats exklusivt av märket, och företagets mest sålda fordon hittills; och CUPRA Born, märkets första 100% eldrivna modell.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. CUPRA är också mycket stolta över att delta i racingtävlingen Formula E. CUPRA Tribe består av en grupp ambassadörer som vill vara förändringens drivkraft. Bland dess medlemmar finns Oscars-nominerade filmregissören J.A. Bayona, Formula E föraren Lucas Di Grassi, gatukonstnären TV-Boy, den tyske målvakten Marc ter Stegen och samt tvåfaldigt Ballon d'Or- och Best FIFA Award-vinnaren Alexia Putellas

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye