Stockholms stad

Välkommen till invigning av Hagaplan

Dela

Lördagen den 30 september mellan kl 11 och 15 firar vi Stockholms nyaste torg, Hagaplan i Hagastaden med en familjefest. Scenshow, dans, musik och prova-på-cirkusaktiviteter och mycket mer står på programmet. Officiell invigning kl 11.30 av Karin Wanngård (S), finansborgarråd Stockholms stad, Sara Kukka-Salam (S), kommunstyrelsens ordförande Solna stad och Aida Hadzialic (S), finansregionråd Region Stockholm.

Torget i närbild
Hagaplan med tumavtrycket Stockholms stad

På plats denna lördag finns också representanter från stadens byggprojekt Hagastaden samt Region Stockholms tunnelbaneprojekt för att svara på dina frågor. Du hittar oss i stadens tält på torget. Under dagen bjuder vi på rundvandring på torget, konstvandring, prova-på aktiviteter med cirkustema, ansiktsmålning, musik och dans och mycket annat skoj för hela familjen. Kom och fira invigningen av Hagaplan med oss! Dagens konferencier är Johanna Samuelsson.

Under dagen inviger också Region Stockholm konstverket "Inflyttarna" av Johanna Karlin, i närheten av sjukhusets entré.

Hagaplan är torgytan mellan Kv Forskaren (Det runda huset) och Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Gå, cykla eller åk kollektivt till oss då det kan vara svårt att parkera. P-garage finns i Hagastaden.

Nyckelord

Kontakter

ExploateringskontoretAnna Näslund, pressansvarig

Förvaltning och exploatering av stadens mark inom stadens gränser. Stockholms stad äger cirka 70 procent av all mark inom staden.

Tel:08-508 26 531anna.naslund@stockholm.se

Bilder

Torget i närbild
Hagaplan med tumavtrycket
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Snart börjar vi rusta upp Östermalmstorg8.12.2023 07:58:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår förberedelser inför upprustningen av Östermalmstorg till ett levande, tryggt och tillgängligt stadstorg. Den första byggetappen i projektet är att renovera växtbäddarna för de befintliga träden på södra sidan av torget. Där står Östermalmsgrillen idag. En av förberedelserna inför byggstarten är att kiosken ska flytta till en annan tillfällig plats på torget under byggtiden. Ägarens plan är att flytta byggnaden söndagen 10 december. När byggnaden är flyttad startar arbetet med att rusta upp torget.

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning6.12.2023 16:07:45 CET | Pressmeddelande

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum