Norrköpings kommun

Susanna Karlqvist blir ny socialdirektör i Norrköpings kommun

Dela

Susanna Karlqvist blir ny socialdirektör i Norrköpings kommun. Susanna kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef på socialkontoret i Norrköping.

- Jag är otroligt glad och tacksam att få förtroendet och möjligheten att leda socialkontoret i Norrköpings kommun framgent, och ser fram emot att tillsammans med kontorets chefer och medarbetare möta de utmaningar vi står inför. Vi har en hög samlad kompetens i kombination med ett driv och stort engagemang att möta behoven hos dem vi är till för.

Socialkontoret arbetar med frågor inom individ- och familjeomsorgen som rör till exempel föräldrastöd, missbruk och omsorg om barn och unga,  och tar fram underlag för socialnämndens beslut. Socialkontoret sätter individens behov i fokus, alltid med barns bästa i första hand. Målet är att skapa en inkluderande och rättvis samhällsmiljö där alla medborgare ges möjlighet att leva ett värdigt och meningsfullt liv.

- Jag är mycket glad över att välkomna Susanna som ny socialdirektör i Norrköpings kommun. Jag är övertygad om att vi med henne vid rodret kommer fortsätta att förbättra våra socialtjänsttjänster och göra viktig skillnad i vårt samhälle. Hennes kompetens, erfarenhet, kommunkunskap och inte minst beprövade ledarskap kommer vi har stor nytta av i kommunledningsgruppens arbete framåt, säger Anna Selander, kommundirektör.  

Susanna Karlqvist tillträder sin tjänst den 16 november.

Kontakt:
Susanna Karlqvist
Titel: socialdirektör från och med den 16 november
Telefon: 011-15 23 79

Anna Selander
Titel: kommundirektör Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 13 11

____________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00Bilder

Susanna Karlqvist Foto: Privat
Susanna Karlqvist Foto: Privat
Ladda ned bild

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum