Göteborgs stift

Biskop Susanne samtalar med Skavlan under Bokmässan

Dela

Biskop Susanne deltar i flera programpunkter under Bokmässan 2023. I ett seminarium talar hon med Annie Lööf och Fredrik Skavlan om det goda samtalet.

Biskop Susanne i samtal på Se människan-scenen under Bokmässan 2022.
Biskop Susanne i samtal på Se människan-scenen under Bokmässan 2022. Foto: Mikael Ringlander /Ikon

Årets bokmässa äger rum i Göteborg 28 september-1 oktober. Varje år medverkar Svenska kyrkan med Se människan-scenen på plan 2. Biskop Susanne Rappmann leder i år två författarsamtal på scenen.

Fredag 10.00-10.20 samtalar hon med Per Eckerdal under rubriken Viljan att se, kraften att förändra – Bräcke diakoni under 100 år.

Fredag 17.30-17:50 möter hon Anna Grinzweig Jacobsson i ett samtal om Bröllopspogromen – en ukrainsk-judisk familjeberättelse.

Under lördagen medverkar biskop Susanne i seminariet Det goda samtalet tillsammans med Fredrik Skavlan, tv-programledare och Annie Lööf, politiker, författare och tidigare partiledare (C). Tre personer som alla i sina yrkesroller på ett eller annat sätt är beroende av det goda samtalet. Är det goda samtalet hotat i en värld där allt går fortare och fortare, med högre och högre röster? Samtalet leds av journalist Lars Mogensen och hålls på Scen K, 11.00-11.45. Seminariekort krävs.

– Tillit och samtal hör ihop. Det är svårt med samtal där man är rädd att säga vad man tycker, säger biskop Susanne Rappmann. Alla samtal måste inte heller ske offentligt, en förutsättning för att vissa samtal ska äga rum är att de sker avskilt.

Hela programmet för Se människan-scenen finns här. Alla författarsamtal på Se människan-scenen spelas in och direktsänds och går att ta del av kostnadsfritt.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye