Turistrådet Västsverige

Dalslands Aktiviteter Västsveriges kandidat till Stora Turismpriset 2023

Dela

Turistrådet Västsverige nominerar Dalslands Aktiviteter som Västra Götalands läns kandidat till Stora Turismpriset 2023. Priset delas ut vid en ceremoni i samband med konferensen ”Besöksnäringen på agendan” i Stockholm den 6 december.

Jonas Ingman/vastsverige.com

- Vi ser det som en vinst bara att bli nominerade och är väldigt stolta över att Turistrådet Västsverige har valt att föreslå oss som Västsveriges kandidat till Stora Turismpriset. Det är ett kvitto på att både vi och många andra dalsländska turismföretag gör bra insatser för att stärka och utveckla den dalsländska besöksnäringen. Inte minst när det kommer till hållbarhet, säger Pontus Gyllenberg, vd och ägare Dalslands Aktiviteter.

Stora Turismpriset delas ut till ett företag eller annan organisation som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utveckling av besöksnäringen. Dessutom ska man arbeta metodiskt och målmedvetet för att utveckla, sprida och dela kunskaper och för att utveckla en hållbar verksamhet. Tillväxtverket är huvudman för Stiftelsen för kunskapsfrämjande turism, som delar ut priset. Vinnaren belönas med 100 000 kronor att använda till en kunskapsfrämjande insats.

Om Dalslands Aktiviteter

Dalslands Aktiviteter ligger i Bengtsfors kommun, och är en av norra Europas största anläggningar när det gäller upplevelser och äventyr ute i skog och mark. Med den dalsländska naturen som bas kan besökare (privatpersoner, företag, skolklasser, idrottsföreningar med flera) välja bland mer än 50 olika aktiviteter - allt från spännande äventyr till mysiga naturupplevelser. Här finns bland annat höghöjdsbana, ziplinor, kajakpaddling, hästridning, boende i specialdesignade glashus med utsikt över sjön Iväg och mycket annat. Verksamheten startades 1993 av Pontus Gyllenbergs far Kjell Johansson. Dalslands Aktiviteter drivs av Pontus Gyllenberg och hans fru Sara med personal.

- Dalslands Aktiviteter är en motor för Dalslands besöksnäring, och är genom sitt omfattande samarbete med andra turismföretag och turistorganisationer drivande i utvecklingen av en hållbar besöksnäring i Dalsland. Pontus Gyllenberg och hans anställda delar generöst med sig av sin mångåriga kunskap och erbjuder aktiviteter i nära samklang med naturen med minimala koldioxidutsläpp. Att man också använder sig till största del av lokal personal, lokala leverantörer och lokala råvaror gör det till en självklarhet för oss på Turistrådet att nominera Dalslands Aktiviteter till Stora Turismpriset 2023, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

Stora Turismpriset har delats ut sedan 1994. De senaste västsvenska vinnarna är Pater Noster – Ett hem vid horisonten (2022) och Stiftelsen Läckö Slott (2013).

Sammanfattande motivering

” Genom mångårig uthållig utveckling kombinerat med ständigt nytänkande har Dalslands Aktiviteter skapat en hållbar verksamhet som bidrar starkt till utvecklingen av besöksnäringen i hela Dalsland.”

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Genom vår verksamhet bidrar vi till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i samverkan med företag, kommuner och lokala turistorganisationer - allt i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige. Turistrådet Västsverige driver också vastsverige.com, den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Följ Turistrådet Västsverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Turistrådet Västsverige

Ljuskonstsuccén på Smögen förlänger turistsäsongen5.9.2023 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 7-10 september är det återigen dags för ljuskonstfestivalen Island of Light att lysa upp omgivningarna på Smögen. I år kommer 14 av världens främsta ljuskonstnärer, däribland svenske Jacob Felländer, att presentera sina ljusverk, som på ett naturligt sätt bäddas in i den unika miljön. Evenemanget har sedan starten 2018 lockat tiotusentals besökare varje år– något som gynnar den lokala besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye