Almega

Almega beklagar Kommunals varsel

Dela

Almega Tjänsteförbunden har idag tagit emot ett varsel om konflikt från Kommunalarbetareförbundet på hemserviceavtalet.

– Det är beklagligt att Kommunal väljer att varsla om konflikt. Med tanke på det tuffa ekonomiska läget och rådande osäkerhet måste parterna ta ansvar. Vi hade gärna fortsatt förhandlingarna, säger Kajsa Eldin, förhandlingsledare på Almega Tjänsteförbunden.

Kommunals varsel om konflikt inkom i dag onsdagen den 4 oktober och stridsåtgärderna träder i kraft fredagen den 13 oktober klockan 12.00.

– Kommunal vill helt enkelt ha mer än alla andra på svensk arbetsmarknad. Vår förhoppning är att vi nu under medling kan nå en överenskommelse innan konflikten bryter ut, säger Kajsa Eldin.

Kommunals agerande innebär också att de bryter mot den modell för lönesättning som råder i Sverige och som stått som garant för stabilitet och goda villkor för både medarbetare och företag. Modellen har också inneburit ordentliga reallöneökningar för alla yrkesgrupper sedan den infördes för 25 år sedan.

– Vi har verkligen ansträngt oss under förhandlingarna, men vi håller oss till den svenska modellen. I de avtal som vi tecknar måste allt rymmas inom de ramar som arbetsmarknadens parter bestämt tillsammans och som gäller alla. Det tjänar alla på i längden, säger Kajsa Eldin.

– Nu inleds en grundlig analys av varslet och vilka effekter en utbruten konflikt skulle innebära, säger Kajsa Eldin

Bilder

Kajsa Eldin, förhandlingsledare, Almega Tjänsteförbunden.
Kajsa Eldin, förhandlingsledare, Almega Tjänsteförbunden.
Ladda ned bild

Om oss

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye