Umeå kommun

Illapu återvänder till Sverige med en oförglömlig konsert i Umeå!

Dela

Det är med stor glädje och stolthet som Väven tillsammans med föreningen Selam presenterar den chilenska musikgruppen Illapu, som återvänder till Sverige för en enastående konsert i Umeå fredagen den 13 oktober 2023. Illapu har genom åren erövrat världens hjärtan med sin unika mix av traditionell andinsk musik och moderna influenser, och de är redo att fylla Umeå med en magisk upplevelse som kommer att bli årets höjdpunkt för musikälskare.

Chilenska bandet Illapu besöker Umeå och Väven fredagen 13 oktober.
Chilenska bandet Illapu besöker Umeå och Väven fredagen 13 oktober. Pressbild

Arrangören Selam, som står bakom denna spektakulära konsert, är överväldigad av förväntningarna på Illapu's framträdande. Selam har tidigare varit värd för en mängd framstående artister och evenemang och är övertygad om att Illapu kommer att överträffa alla förväntningar.

– Vi på Selam vill lyfta den chilenska kulturen och Illapu är ett fantastiskt band med en musik som är extra relevanta i år då det är 50 år sedan kuppen i Chile, berättar Johan Egerbladh Eurenius, Sverigechef på Selam. På Illapus spelningar kommer mor- och farföräldrar med barn och barnbarn, det är musik som går över generationsgränserna och vi hoppas att många nya ska upptäcka bandet.

Bandet har en unik förmåga att skapa en atmosfär som berör själen. Deras musik är en bro mellan olika kulturer och har en förmåga att föra människor samman. Det är en ära för oss att få välkomna Illapu till Umeå, och vi är övertygade om att detta kommer att bli en minnesvärd kväll för alla som närvarar."

Illapu's musik är känd för sina hypnotiska rytmer, vackra sånger och kraftfulla budskap. Denna konsert kommer att vara en chans att uppleva deras musikaliska mästerskap live och vara en del av något större än bara en konsert.

Missade inte chansen att uppleva Illapu live i Umeå den 13 oktober 2023! Biljetter finns nu tillgängliga och förväntas sälja snabbt. Se till att säkra din plats för denna enastående kväll full av musik och kultur. Illapus konsert är början på ett spännande samarbete mellan Väven och arrangören Selam!

Biljettinformation:

  • Datum: 13 oktober 2023
  • Tid: 19:00
  • Plats: Vävenscenen, plan 1
  • Biljetter finns tillgängliga via Tickster.  

Om Illapu: Illapu är en chilensk musikgrupp som har varit aktiva i över 45 år. Deras musik är en hyllning till den andinska kulturen och dess rika musikaliska arv. Med influenser från både den traditionella andinska musiken och moderna musikstilar skapar Illapu en unik och kraftfull ljudbild som har berört människor över hela världen.

Om Selam: Selam är en av Sveriges ledande arrangörer av kulturella evenemang med fokus
på mångfald och inkludering. Genom åren har de varit värdar för en rad framstående artister från Afrika, Latinamerika och Karibien och evenemang som har bidragit till att berika det svenska kulturlivet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Prioriteringar och anpassningar i för- och grundskolenämndens budget för 202423.11.2023 12:31:30 CET | Pressmeddelande

Nämnden prioriterar trygghetsskapande åtgärder i arbetsmiljön, ökade resurser till kommunal resursskola, lagkravet om dygnsvila i nattöppen verksamhet samt förbättrat stöd i egenkontroll* för att minska arbetsbelastning för rektorer. Dessutom prioriteras arbetet med att minska antalet medarbetare per rektor motsvarande fyra miljoner kronor i ett första steg. Budgeten anpassas utifrån en långsammare ökningstakt av barn och elever enligt senaste befolkningsprognosen. För att nå budget i balans sker anpassningar för fritidshem och stödjande funktioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum