Hyresgästföreningen Region Norrland

Höga yrkanden i Västerbotten

Dela

Fastighetsägarna Mittnord har nu presenterat sina krav på nya chockhöjningar av hyrorna 2024 i Skellefteå och Norsjö. Höjningar på 12 procent är långt ifrån rimligt och något Hyresgästföreningen aldrig kommer att acceptera.

Gunnar Bergman, ordförande Hyresgästföreningen Norrland
Gunnar Bergman, ordförande Hyresgästföreningen Norrland

- Vi hyresgäster kan inte förväntas ta hela notan för fastighetsägarnas kostnadsökningar när det är tuffa tider. Chockhöjda hyror bidrar inte till att hantera den ekonomiska kris vi befinner oss i, många hushåll har redan idag svårt att få sin ekonomi att gå ihop. Alla, hyresgäster såväl som hyresvärdar, tjänar på balanserade och skäliga hyresnivåer, säger Gunnar Bergman, ordförande Hyresgästföreningen Norrland.

Trots att fastighetsbranschen gått som tåget det senaste årtiondet präglades hyresförhandlingarna förra året av ett högt tonläge och skyhöga krav från många fastighetsägare, som ville få kompensation direkt från hyresgästerna när räntan steg.

Hyresgästföreningen tror och hoppas att förhandlingarna kommer gå smidigare än ifjol, men vi räknar med tuffa förhandlingar även i år.


För mer information:
Krister Häggling, förhandlare, 070-574 94 57

Kontakter

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Norrland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Norrland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye