Lidl Sverige

Lidl Sverige tar in Kristina Alvendal som exekutiv rådgivare

Dela

Lidl Sverige inleder samarbete med Kristina Alvendal, där hon kliver in som exekutiv rådgivare till Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Lidl Sverige tar in Kristina Alvendal som exekutiv rådgivare till Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.
Lidl Sverige tar in Kristina Alvendal som exekutiv rådgivare till Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

– Kristina Alvendal har en stark förankring i fastighetssverige. Med hennes kompetens och nätverk kommer vi kunna ta ytterligare ett steg i vår ambition att erbjuda högsta kvalitet till branschens bästa pris till de svenska hushållen i hela Sverige. Jag ser fram emot att fortsätta bygga broar mellan Lidl Sverige, Sveriges kommuner och fastighetsbranschen, där Kristina kommer vara en nyckel i vårt fortsatta arbete, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Kristina Alvendal är stadsbyggnadsexpert och en välkänd profil i fastighetsbranschen. Vid sidan av sitt uppdrag för Lidl Sverige driver hon även eget bolag inom strategisk fastighetsutveckling. Hon har också ett långt förflutet inom politiken, bland annat som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Därefter var hon VD för Airport City Stockholm. Därtill har hon ett flertal styrelseuppdrag inom bygg- och fastighetsbranschen. Kristina utsågs 2017 till Årets Samhällsbyggare. Kristina skriver även en expertrapport för regeringens tillsatta Produktivitetskommission.

– Jag drivs av att påverka och göra Sverige bättre. I en tid där många upplever att pengarna räcker till mindre är det av stor vikt att öka konkurrensen inom livsmedelsbranschen för att på så sätt sänka matpriserna. Lidl har sedan bolaget gjorde entré på svenska marknaden för 20 år sedan bidragit till just detta. Jag ser fram emot att som rådgivare nu vara med och ta nästa steg, säger Kristina Alvendal.

Lidl Sverige har idag 205 butiker från Trelleborg i söder till Boden i norr, med det långsiktiga målet att nå 300 butiker. I somras släppte Lidl Sverige en lista på 91 platser där dagligvarukedjan kan tänka sig att öppna nya butiker i framtiden. I listan återfinns orter där Lidl redan idag har öppnat butiker, men också platser som ännu är utan en Lidl-butik. 

Nyckelord

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

Lidl Sverige tar in Kristina Alvendal som exekutiv rådgivare till Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.
Lidl Sverige tar in Kristina Alvendal som exekutiv rådgivare till Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.
Ladda ned bild

Om oss

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye