Europeiska ERV

Spanien populärt bland svenska extremsportare

Dela

Hävningen av pandemirestriktioner runt om i världen har inneburit att också extremsportarna enklare kan ge sig iväg på äventyr. Då aktiviteter som räknas som riskfyllda sällan omfattas av reseskyddet i hemförsäkringen, har Europeiska ERV med sin produkt Reseförsäkring Extremsport tagit fram siffror för var dessa våghalsar väljer att åka.

De fem vanligaste destinationerna för svenskar som utför extremsport på resan är:

  • Spanien
  • Frankrike
  • Nepal
  • USA
  • Tanzania

Spanien är den klara favoriten, där hela 16,1 % av de som tecknar en extremsportförsäkring reser hit. Det efterföljs av Frankrike på 10,1 %, Nepal 8,2 %, USA 7,1 % och Tanzania 6,4 %.

Vad är det då som gör Spanien till en så tydlig listetta?

En del av svaret kan säkert ligga i de fina möjligheterna till extremskidåkning i exempelvis Sierra Nevada. En aktivitet som tillsammans med offpist-åkning inte omfattas av hemförsäkringen utan då kräver ett separat försäkringsskydd. Men Spanien har mycket mer att erbjuda den våghalsige: bungyjump, fallskärmshoppning, höghöjdsvandring och segling för att nämna några aktiviteter. Det finns därutöver utmärkta förhållanden för klippklättring.

Frankrike bjuder också det in till bland annat extremskidåkning och höghöjdsklättring. I Nepal hittar vi naturligtvis magnifika Mount Everest som är en dröm för många att bestiga. För den som siktar mot toppen krävs också här ett separat försäkringsskydd, då hemförsäkringen sällan omfattar bergsvandring över 3 600 meters höjd.

När det gäller USA har landet troligtvis all extremsport känd för människan att ta del av. Och vill man så kan man ställa sig på skidorna på morgonen för att sedan segla iväg på kvällen. Tanzania är kanske det som står ut bland de riskfyllda aktiviteterna. Detta då de utöver sådant som fallskärmshoppning också är ett populärt resmål för safari.

- Vi är naturligtvis både stolta och glada över att extremsportare i Sverige väljer att vända sig till oss för sin försäkring när de ger sig ut. Det visar att det finns en medvetenhet om riskerna, och att de litar på att vi kan erbjuda det skydd de behöver, säger Andreas Sandin, Nordic CSO & Managing Director Sweden på europeiska ERV.

För den som planerar en resa som innefattar ett riskfyllt moment är det viktigt att se över försäkringsskyddet i hemförsäkringen. Skulle aktiviteten inte inkluderas kan en separat försäkring ersätta ekonomiskt vid såväl sjukdom och olycka som skador eller stöld av sportutrustningen.

Kontakter

Om oss

Europeiska ERV är en av Sveriges största reseförsäkringsbolag. Vi är en del av tyska försäkringskoncernen ERGO Group, med över 37,000 anställa internationellt. Vi har stått för säkrare reseupplevelse i över 100 år för en stor del av alla svenska fritidsresenärer, affärsresenärer och deras arbetsgivare som valt att anförtro oss att leverera deras försäkringslösningar. Tack vare lång erfarenhet och specialutvecklade reseförsäkringar kan våra kunder känna sig tryggare före, under och efter sina resor. Tillsammans med vårt danska försäkringsbolag har vi mer än 1,2 miljoner kunder.

Följ Europeiska ERV

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europeiska ERV

Undersökning: Så har svenskarna koll på reseförsäkringen innan de reser27.3.2024 14:07:00 CET | Pressmeddelande

Att resa utomlands utan reseförsäkring kan bli en dyr överraskning, vilket dessvärre kan drabba resenärer som inte kontrollerar att reseförsäkringen gäller resans längd eller syftet med resan. Dyra sjukvårdskostnader, missat flyg eller försvunnet bagage är bara exempel på vad som kan drabba resenärer. Men hur många svenskar kollar egentligen upp sin reseförsäkring, vad den innehåller och ersätter? Enligt en ny undersökning Kantar Media gjort på uppdrag av Europeiska ERV, kontrollerar drygt 40 % sin reseförsäkring före avresa.

Resebarometern 2024: Fler arbetsresor nu än före pandemin21.3.2024 06:56:00 CET | Pressmeddelande

Pandemin var en av de största händelser som påverkat resandet i modern historia och det var många som spådde negativa förändringar för affärs- och arbetsresandet efteråt. Teamsmöten som ersätter resor och fysiska möten, minskade affärsresebudgetar och förändrad inställning till arbetsresor förväntades förändra vanor och reducera affärsresandet. Men den senaste Resebarometern visar att det blev tvärtom, i alla fall såhär långt i pandemins efterspel.

Så påverkar terror, krig och konflikter svenskarnas resplaner 202422.2.2024 08:12:00 CET | Pressmeddelande

De pågående krigen i Ukraina och Gaza är ett par exempel på konflikter som pågår just nu, i en värld av ökade spänningar och hot om terror. Men hur påverkar dessa spänningar svenskarnas resplaner under 2024? Enligt en undersökning gjord av Kantar Media, på uppdrag av Europeiska ERV, säger strax under hälften av svenskarna att terror, krig och konflikter inte påverkar resplanerna i år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye