1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben

Alexandra Charles och Carl Jan Granqvist firar i Örebro!

Dela

I 25 år har 1,6miljonerklubben arbetat för kvinnors hälsa.

Det kommer att firas med en jubileumskväll i Örebro, på plats är föreningens grundare Alexandra Charles, tillsammans med sin gode vän Carl Jan Granqvist, välkänd Örebroprofil.

Dessutom föreläser professor Mia von Euler om den senaste forskningen inom stroke.

Alexandra Charles är nattklubbsdrottningen som bytte och spår och istället började att kämpa för en jämställd vård. När hon upptäckte att kvinnor skickades hem från akuten med hjärtinfarkt - för att deras symtom inte liknade männens -  samlade hon en rad forskare, läkare och andra kloka kvinnor och startade den ideella föreningen 1,6miljonerklubben  ( 1998 fanns det 1,6 miljoner kvinnor över 40 år i Sverige).

Idag har vården blivit bättre, men den är ännu inte rättvis!

Möt Alexandra Charles som kommer att ge oss en spännande tillbakablick på de 25 åren. Vad har hänt? Har vården blivit bättre eller sämre? Vilka frågor måste vi fortfarande slåss för?  Ta chansen att få en unik berättelse kring kvinnors hälsa -  naturligtvis också med en framtidsspaning! Alexandra delar även med sig av sina personliga hälsoråd. Vad håller henne i form? 

 Möt också den välkända vinkännaren, gästgivaren, tillika professorn i måltidskonst Carl Jan Granqvist. Efter att ha drabbats av diabetes typ 2 har han gjort en stor livsstilsförändring  och han kommer att berätta hur man kan njuta av ett gott liv och ändå behålla hälsan. En oförglömligt underhållande föreläsning utlovas! 

 Kvällens tredje gäst är professor Mia von Euler, från Örebro universitet.  Hör Mia berätta om den senaste forskningen inom stroke och om genusskillnader inom läkemedel. 

 Datum: 25 oktober

Tid: 18.00

Var: Odd Fellow-lokalen, Köpmangatan 7, Örebro.

Vill ni närvara eller intervjua några av gästerna inför kvällen, kontakta Alexandra Charles eller Anna Liljeberg.

 

Kontakter

Bilder

Om oss

1,6 miljonerklubben grundades 1998. Det är en ideell organisation och vår vision är att alla kvinnor ska ha bästa tänkbara livskvalitet och hälsa. Vi arbetar med folkbildning och opinionsbildning, främst genom vår tidning, seminarier och webbinarer. En viktig del är stipendieverksamheten. Genom Kvinnor & Hälsas 90-konto samlar vi in pengar till forskare som  arbetar utifrån ett genusmedicinskt perspektiv.

Följ 1,6 miljonerklubben

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från 1,6 miljonerklubben

En kväll med både hjärta, hjärna och ny forskning!23.1.2024 17:00:12 CET | Pressmeddelande

11 mars är det dags för 1,6miljonerklubben att lyfta fram kvinnohälsan under sin årliga gala. I år är temat både hjärta och hjärna och skådespelaren Nina Gunke är med och berättar hur det är att leva med alzheimer. Professor Miia Kivipelto berättar om nya FINGER-modellen för kvinnor mot demens. Här finns också chansen att möta fyra unga forskare som får stipendier för sin forskning kring bland annat bland postcovid och endometrios.

-Dagens förlossningar liknar psykisk tortyr och misshandel!20.12.2023 10:35:59 CET | Pressmeddelande

"Det är naturligt att föda barn". Med den etablerade synen blir det enkelt att nedprioritera allt som har med förlossningar att göra. Och resultatet är att vi i Sverige befinner oss i en skamlig och ovärdig nedförslöpa. Det skriver journalisten och författaren Britt-Marie Mattsson i senaste numret av 1,6miljonerklubbens tidning "Kvinnor & Hälsa". -Den gamla ramsan om att ”kvinnor alltid har fött barn” får inte vara skäl för att vi skall misshandlas, säger Britt-Marie Mattsson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye