Lidl Sverige

Lidls Freeway cola utnämnd som Bäst i test i KP

Dela

Lidls eget varumärke, Freeway cola, har för visat sig vara en favorit bland konsumenter. Och den här gången är det inte vilka konsumenter som helst: Freeway cola är utsedd till Bäst i test enligt Kamratpostens barnpanel.

Freeway cola
Freeway cola

KP:s barnpanel bestod av fyra kräsna 10-åringar som testade nio olika sorters coladrycker. Med kommentarer som ”den här var bäst av alla” och ”den var perfekt i skummet” kammade Lidls Freeway cola hem vinsten i Kamratpostens test av coladrycker.   

– Livsmedelsproducenter och dagligvaruaktörer följer noga smaktester som genomförs med konsumenter. När smaktester görs av kanske de mest ärliga och kräsna konsumenter som finns, det vill säga barnen, så betyder det extra mycket, säger Robert Stekovic, marknads- och inköpsdirektör på Lidl Sverige.  

Senaste gången som KP genomförde smaktest på coladrycker var 2008, och även då stod Freeway cola som vinnare.  

Lidls Freeway cola kostar 12,90kr för 2 liter och imponerar inte bara på KP-juryn i smak, den utmärkte sig också som det mest prisvärda alternativet på marknaden jämfört med andra coladrycker.       
 

Om KP:s testpanel:  

“Våra barnpaneler testar allt som är relevant för åldrarna 8–14 år. Till exempel glass, skolväskor och leksaker, eller som i det här fallet cola-läsk. Barnpanelerna väljs ut slumpmässigt och testerna är helt oberoende.” 

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Om oss

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye