Umeå kommun

Digitala biljetter och livesändningar ökar tillgängligheten

Dela

Kultur för seniorer en unik kommunal satsning för personer 65 år eller äldre, erbjuder mångsidiga möten; workshops, författarsamtal, föreläsningar med mer eller mindre kända kulturpersonligheter och stora evenemang med flera hundra i publiken. Evenemangen hålls på dagtid, vardagar och med fritt inträde som riktlinje, för att öka tillgängligheten.

Kultur för seniorers uppdrag är att skapa möjligheter för kommunens seniorer att ta del av kultur i olika former, främja delaktighet, uppmuntra eget skapande och möjliggöra spännande sociala sammanhang. Kultur för seniorer främjar kulturellt engagemang och gemenskap vilket bidrar till ökad livskvalitet och folkhälsa.

– Vårt digra höstprogram innehåller ca. 45 olika arrangemang. Så där finns något för alla smaker, säger Madelene Edlund som tillsammans med Cilla Gustafsson programlägger Kultur för seniorers utbud.

– Genom enkäter och samtal får vi feedback som vi använder för att förbättra och anpassa verksamheten. Våra arrangemang är populära och blir snabbt fullbokade, så vi har i år infört även digitala biljetter. Närheten till Väven där biljetterna kan hämtas ska inte ska vara avgörande, berättar Cilla Gustafsson

Vi är glada över att kunna erbjuda fler människor chansen att ta del av våra kulturarrangemang fortsätter Cecilia. I höst kommer vi också livesända några arrangemang för att nå ut till ännu fler människor. Streamingen är ett samarbete med Umeå stadsbiblioteket.  

Här är något av det som händer i höst och som sändas live på umea.se/senior

Samtal med författaren och konstnären Rosa Liksom, Finlands färgstarkaste författare vars senaste roman Älven är ett stycke nutidshistoria om evakueringen av den finska Tornedalens befolkning.
23 oktober kl.18.00

Författarbesök av Harald Larsen som skrivit "Levtrådar - Ett hundra år med Sara Lidman" en bok om Saras liv speglat i brev, dagböcker, tal, kåserier, debattartiklar.
31 oktober kl.14.00

Föredrag och samtal med Ola Nordebo om demokratins utveckling och utmaningar, 7 november kl.14.00


Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om Kultur för seniorer

Kultur för seniorer fortsätter med sin populära programverksamhet, att göra kultur enkelt att ta del av och välkomnar en ännu bredare publik till sina digitala evenemang i höst. Tillsammans skapas en mer inkluderande kulturgemenskap för alla. 

För mer information om Kultur för seniorers höstprogram och hur man ansluter sig till de digitala sändningarna, besök http://umea.se/senior eller kontakta dem på kultursenior@umea.se

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Prioriteringar och anpassningar i för- och grundskolenämndens budget för 202423.11.2023 12:31:30 CET | Pressmeddelande

Nämnden prioriterar trygghetsskapande åtgärder i arbetsmiljön, ökade resurser till kommunal resursskola, lagkravet om dygnsvila i nattöppen verksamhet samt förbättrat stöd i egenkontroll* för att minska arbetsbelastning för rektorer. Dessutom prioriteras arbetet med att minska antalet medarbetare per rektor motsvarande fyra miljoner kronor i ett första steg. Budgeten anpassas utifrån en långsammare ökningstakt av barn och elever enligt senaste befolkningsprognosen. För att nå budget i balans sker anpassningar för fritidshem och stödjande funktioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum