Got Event

Nu öppnar Scandinavium Kranen – en ny bar med unikt ölsortiment

Dela

Den 26 oktober slår Scandinavium upp portarna för Kranen, en ny bar med ett helt unikt koncept. Baren kommer nämligen enbart att sälja hantverksöl från Göteborg. Totalt kommer det att finnas öl från hela 27 olika göteborgsbaserade mikrobryggerier i sortimentet.

Göteborgs äldsta kran syns i logotypen för Scandinaviums nya bar Kranen.
Logotypen för Scandinaviums nya bar Kranen. Design: Darryl De Necker.

– Det känns jättekul att äntligen öppna Kranen och därmed bredda Scandinaviums mat- och dryckesutbud och förhöja upplevelsen för våra evenemangsbesökare, säger Johan Nyth, restaurang- och försäljningschef på Got Event.

Darryl de Necker är ordförande i Göteborgs Bryggargille som kommer att leverera öl till den nya baren.

– Kranen är exklusiv på det sättet att samtliga medlemmar i bryggargillet kommer att finnas samlade under ett och samma tak, det är någonting som aldrig har gjorts tidigare. Utbudet i barens åtta kranar kommer att variera, men samtliga bryggerier kommer att finnas representerade på burk och flaska, berättar han.

Utöver ett sortiment med cirka 150 olika ölsorter kommer Kranen att erbjuda vegansk mat. Och för att förstärka den lokala anknytningen kommer enbart artister från Göteborg att spelas ur högtalarna i baren, som en hyllning till stadens breda musikliv.

Blinkning till arbetarstaden Göteborg

Det är inte bara barens musik och dryckesutbud som har en lokal förankring. Även i namnet och det visuella finns en tydlig koppling till Göteborg. Namnet Kranen har baren fått efter stadens äldsta kran, Kran 50, som är en del av Göteborgs identitet som sjöfartsstad. De blå färgerna representerar Göteborgs Stad och havet. Färgen på solen i logotypen är en hyllning till Scandinavium då den bär samma färg som arenan ursprungligen hade.  

– Dessutom har vi valt material som ger en lite ruffigare känsla. Det hela är en blinkning till arbetarstaden Göteborg och Göteborgs Hamn, säger Johan Nyth.

Bryggerier i Kranens sortiment:

Ahlafors, AKiA Brygghus, Barlind Beer, Bearded Rabbit, Beerbliotek, Beerium Kraftölsbryggeri, Beersmiths, Billdale, Brewgineers/Box Brewing, Dugges Bryggeri, En Aleigen Brewery, Fermenterarna, Göteborgs Nya Bryggeri, Hönöbryggeriet, Majornas Bryggeri, O/O, Oceanbryggeriet, Odd Island Brewing, Poppels Bryggeri, Rådanäs Bryggeri, Rörö bryggeri, Sad Robot, Spike, Stigbergets Bryggeri, Två Feta Grisar, Vega Bryggeri, Wet Whistle.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

Got Event är Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag och driver några av Sveriges mest älskade arenor: Bravida Arena, Frölundaborg, Gamla Ullevi, Scandinavium, Valhallarinken, Ullevi, Valhallabadet, Valhalla IP och Valhalla Sporthallar. Starka varumärken som alla bidrar till att Göteborg upplevs som en attraktiv och spännande stad att bo i, att arbeta i och att besöka.

Vi arrangerar också - tillsammans med Svenska Ridsportförbundet - Gothenburg Horse Show som är en av världens främsta inomhustävlingar för ridsport.

Vi bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete och allt vi gör genomsyras av hållbar utveckling. Vi är Miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas sedan 2004.

Varje år besöker cirka 2 miljoner människor ungefär 400 idrotts- och underhållningsevenemang på någon av våra arenor. Dessutom välkomnar vi årligen nästan en halv miljon badbesökare till Valhallabadet.

Bolaget omsätter cirka ungefär 200 miljoner kronor och vi är cirka 130 medarbetare som ger allt för att skapa bra förutsättningar för att genomföra evenemang i världsklass. Vi brukar säga att vi bidrar till att skapa magiska ögonblick!

Följ Got Event

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Got Event

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye