IM

Behöver ni källor och intervjuobjekt angående den humanitära krisen i Gaza så hjälper vi till.

Dela

Med anledning av den nuvarande humanitära krisen i Gaza vill IM uppmärksamma insatserna och initiativen på plats som syftar till att lindra lidandet. Som en aktiv organisation i regionen arbetar vi nära tillsammans med ungefär tio partners i Palestina – nu med särskilt fokus på att stödja det humanitära arbetet i Gaza.

IM:s generalsekreterare, Martin Nihlgård, och vår regionchef, Eman Siam, kan ge ER insikter och intervjuer om den rådande situationen. Majoriteten av de drabbade saknar en röst mitt i upphetsade debatter om skuld och narrativ. Genom att samla balanserade röster från våra partners, både i Gaza och på Västbanken, kan vi belysa de akuta humanitära behoven och sätta mänskligt lidande i förgrunden.

Läs mer om vår ståndpunkt gällande den pågående situationen: Våld skapar inte fred och välstånd.

Det här är inte tiden att tvista om vem som startade konflikten eller vem som är mest fel. Fokus måste ligga på lidandet. Det är dags för handling snarare än ord.

Vår primära oro är densamma som för människorna i Gaza och på Västbanken: vi behöver att lindra lidande och räcka ut en hjälpande hand. Vi uppmanar alla att göra detsamma.

Behöver ni källor och intervjuobjekt angående den humanitära krisen i Gaza så hjälper vi till.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

IM är en idéburen, obunden medlemsorganisation som arbetar globalt i samarbete med lokala aktörer, för en jämlik och medmänsklig värld. Vi kämpar för en värld där människor av egen kraft kan ta sig ur fattigdom och utanförskap. I vårt arbete utgår vi ifrån de mänskliga rättigheterna, en hållbar värld och tar avstånd från all form av diskriminering.

Följ IM

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IM

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye