IM

Organisationer i Gaza ger direktrapport idag

Dela

Krisen i Gaza fortsätter trots den utannonserade tillfälliga vapenvilan. IM har genom regionkontoret i Mellanöstern möjlighet att ge tillgång till en pressträff idag där humanitära organisationer ger en direktrapport om den alarmerande situationen i Gaza. 

Krisen är total i Gaza.
Krisen är total i Gaza.

Vad: Humanitära organisationer och människorättsorganisationer på Gazaremsan har idag onsdag 22 november en pressträff för att ge en bild av den humanitära situationen.

De kräver inte bara en tillfällig vapenvila utan en varaktig sådan. Organisationerna vill med mötet ge media en praktisk förståelse för hur illa verkligheten är för vanliga civila i Gaza nu.

De vill också förklara varför en tillfällig humanitär paus är otillräcklig och en fullständig vapenvila nödvändig: för att kunna hantera de trängande humanitära behoven och människor i nöd och total kris.

När: Idag onsdag 22 november kl 16 svensk tid.

Var: Via Zoom. För att delta på pressträffen, vänligen OSA här: https://forms.office.com/r/UXxS5Ce5Jx

Vilka deltar: Talare från Action Against Hunger, Amnesty International, Médecins du Monde – Doctors of the World, Humanity and Inclusion – Handicap International, Oxfam, Rädda Barnen, Norwegian Refugee Council, med flera. 

Dessa personer kommer att uttala sig: Jason Lee, landchef på Rädda Barnen, i det ockuperade palestinska territoriet.• Danila Zizi, landchef Palestina för Handicap International - Humanity and Inclusion. • Joel Weiler, chef på Médecins du Monde - Doctors of the World.• Paul O'Brien, chef Amnesty International USA. 

Varför denna pressträff: Den humanitära katastrofen och massiva förluster av människoliv på Gazaremsan och i Israel de senaste veckorna har chockat världen. Hundratals civilsamhällesorganisationer, inklusive humanitära organisationer i det ockuperade palestinska territoriet, och rättighetsgrupper runt om i världen, har krävt ett omedelbart vapenstillestånd i Gaza och Israel som det enda realistiska och effektiva sättet att lindra det stora lidandet och rädda oskyldigas liv.
Kontakt: OSA här: https://forms.office.com/r/UXxS5Ce5Jx

Kontakter

Bilder

Krisen är total i Gaza.
Krisen är total i Gaza.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

IM är en idéburen, obunden medlemsorganisation som arbetar globalt i samarbete med lokala aktörer, för en jämlik och medmänsklig värld. Vi kämpar för en värld där människor av egen kraft kan ta sig ur fattigdom och utanförskap. I vårt arbete utgår vi ifrån de mänskliga rättigheterna, en hållbar värld och tar avstånd från all form av diskriminering.

Följ IM

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IM

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye