Kommunal

Bakgrundskontrollerna i Södertälje var inte lagliga

Dela

JO har nu gett besked om att bakgrundskontrollerna i Södertälje kommun inte varit lagliga. Kommunal var först ute med att hävda att bakgrundskontrollerna stred mot lagen.

Malin Ragnegård, Förbundsordförande Kommunal Foto: Fredrik Sandin Carlson

- Det är mycket allvarligt att Södertälje inte lyssnat på Kommunals kritik. Vi har från börjat varnat för att bakgrundskontrollerna inte varit lagliga. Södertälje kommun har medvetet och planerat brutit mot lagen. Nu får vi stöd av JO. Jag hoppas att andra kommuner nu tar lärdom från denna händelse och lyssnar på Kommunal när vi säger ifrån, säger Malin Ragnegård, förbundsordförande Kommunal.

Kommunal har en pågående tvist med Södertälje kommun där Kommunal krävt skadestånd till medlemmarna som arbetar i kommunen.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Över en halv miljon människor runt om i hela landet. Med viktiga jobb, värda att älska, dygnets alla timmar. Inom fler än 230 yrken. Det är vi som är Kommunal. Vi bemannar den välfärdsmotor som får Sverige att fungera, de ekonomiska hjulen att snurra och gör människors liv bättre.

Följ Kommunal

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunal

Kommunal välkomnar Socialdemokraternas ekonomiska vänstersväng5.10.2023 14:43:09 CEST | Pressmeddelande

Idag presenterade Socialdemokraterna sin skuggbudget. Kommunal välkomnar budgeten som är ett tydligt alternativ till regeringens ekonomiska politik men hade samtidigt hoppats på en mer offensiv politik för välfärden. Ett stort frågetecken är fortfarande karensavdraget. Socialdemokraterna gick till val på att genomföra en miljardreform för att förändra karensavdraget. Trots detta så lyser skarpa förslag med sin frånvaro.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum