Boverket

Boverket säger upp 14 anställda

Dela

Boverket har genomfört en översyn för att anpassa verksamhet och organisation till minskade anslag framöver. Det innebär att 14 anställda sägs upp.

Utgångspunkten i arbetet, som startade i februari, var att minska den långsiktiga personalramen med 30 anställda från 245 till 215. Under året har en verksamhetsöversyn genomförts för att effektivisera och hitta lösningar inom hela Boverket och minimera antalet uppsägningar. Resultatet av översynen är att 14 anställda sägs upp och vi minskar inom alla verksamheter.

I dag har Boverket lämnat ett varsel till Arbetsförmedlingen om att 13 medarbetare sägs upp på huvudkontoret i Karlskrona. En medarbetare sägs upp på Malmökontoret.

– Vi har genomfört flera olika åtgärder för att minimera antalet uppsägningar, men jag förstår att det är ett tungt besked att få för den som är drabbad. Vi ser ändå att Boverket kommer att vara en myndighet med hög kompetens för att genomföra de uppdrag som regeringen ger oss som nationell myndighet inom planering, byggande och boende, säger Leif Clemedtson som är HR-chef på Boverket.

Boverkets presservice, presservice@boverket.se, telefon 0455-35 31 70.

Om oss

Boverket är myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Generaldirektör på Boverket är Anders Sjelvgren. Boverket är förvaltningsmyndighet för frågor om byggd miljö, hushållning med mark- och vattenområden, fysisk planering, byggande och förvaltning av bebyggelse, boende och bostadsfinansiering. Boverket har ca 245 anställda i Karlskrona och Malmö och tillhör Landsbygds- och infrastrukturdepartementet.

Följ Boverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Boverket

Allmänna samlingslokaler med ungdomsverksamhet får dela på 19,7 miljoner kronor17.11.2023 13:33:35 CET | Pressmeddelande

Samlingslokaldelegationen beslutar årligen om verksamhetsutvecklingsbidrag till ungdomsprojekt i allmänna samlingslokaler. I år, 2023, får 20 projekt dela på 19,7 miljoner kronor för att utveckla ungdomsverksamheten och anpassa lokalerna eller utomhusmiljön för ungdomar. Även i år har konkurrensen mellan de olika sökande varit hög. Totalt sökt belopp var 73 miljoner kronor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye