Västtrafik

Förändrad busstrafik efter jordskredet på E6:an

Dela

Sedan jordskredet på E6:an utanför Stenungsund inträffade behöver kollektivtrafiken ta andra vägar, vilket påverkar körtiden. För att undvika förseningar delas linje 841 upp i två delar och flera linjer får förändrad tidtabell den 30 oktober. Förändringen gäller tills vidare.

Den 30 oktober delas linje 841 upp i två linjer för att säkerställa punktligheten. Fotograf: Thomas Harrysson.
Den 30 oktober delas linje 841 upp i två linjer för att säkerställa punktligheten. Fotograf: Thomas Harrysson.

För att säkerställa punktligheten och se till att resenärer på linje 841 hinner med sina byten på Torp Terminalen delas linje 841 upp i två linjer. Med två kortare linjer blir kollektivtrafiken mer tillförlitlig med mindre risk för förseningar. Från och med den 30 oktober går linje 841 mellan Göteborg och Torp Terminalen. Nya linje 842 kommer att gå mellan Torp Terminalen och Lysekil. 

Så förändras övrig trafik

  • Linje 810 som går mellan Uddevalla, Ljungskile och Göteborg får ändrad tidtabell den 30 oktober eftersom den är anpassad till nya vägar.

  • Linje 1, 332, 333, 334, 336, 931, 933, 934 i Stenungsund får nya avgångstider. De hållplatser som dragits in på grund av att de ligger nära jordskredet kommer fortsatt vara indragna.

  • Från den 13 november kommer alla bussar som ersatt tågen mellan Stenungsund och Uddevalla att stanna i Svenshögen. Samtidigt tas de ersättningsbussar som kört direkt mellan Uddevalla och Göteborg bort eftersom det går snabbare med tåget via Trollhättan.
     

Västtrafik hänvisar resenärerna att söka sina resor i appen Västtrafik To Go eller på vasttrafik.se.  

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Presstjänsten svarar på medias frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye