Handelsrådet

Ministerbesök på Handelns dag

Dela

Utbildningsminister Mats Persson gästar Handelns dag, 9 november på Nalen i Stockholm.

Handeln är en av Sveriges största branscher, både sett till omsättning och antal anställda. Den är också samhällsviktig i ett perspektiv som är bredare än den rena varuförsörjningen.

– Samtidigt står branschen inför stora utmaningar, bland annat kopplat till digitalisering – inte minst vad gäller kompetensförsörjning. Det är därför glädjande att utbildningsminister Mats Persson kommer till Handelns dag och medverkar till att sätta sökljuset på de här frågorna, säger Handelsrådets vd Mats Johansson.

Med fler anmälda och fler talare än någonsin sedan starten 2018 är det återigen dags för Handelns dag 9 november. Syftet är att sprida nya kunskaper och goda idéer i dagsaktuella frågor till alla de som jobbar i, kring och med handeln.

Dagens huvudämnen är, förutom kompetensförsörjning, hållbarhet, hyresfrågor och brott och trygghet i butik.

Läs mer om programmet för den kostnadsfria dagen här.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

Handelsrådet förenar parterna inom handeln för att öka kunskapen om handelns betydelse i samhället, stärka handelns konkurrenskraft och skapa goda villkor för företagens medarbetare.

Handelsrådets verksamhet fokuserar på fem verksamhetsområden:
• Arbetsmiljö och säkerhet
• Forskning och utveckling
• Internationellt
• Omställning
• Yrke och kompetens

Handelsrådet är ett samarbete mellan arbetsgivarorganisationerna Fremia och Svensk Handel och arbetstagarorganisationerna Akademikerförbunden, Handelsanställdas förbund och Unionen.

Följ Handelsrådet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Handelsrådet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye